BAJDENU UGROŽENO ZDRAVLJE? Predsednik SAD zbog zdravstvenih problema otkazao sve obaveze

Autor:

Svet

12.06.2023

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je juče rekao da oseća bolove u zubu.

BAJDENU UGROŽENO ZDRAVLJE? Predsednik SAD zbog zdravstvenih problema otkazao sve obaveze

Foto: Tanjug/AP

Džozef Bajden

Američki predsednik Džo Bajden otkazao je danas sve zakazane angažmane za svoj drugi tretman korenskih kanala u dva dana, nakon što je rekao da pati od zubobolje, saopštila je Bela kuća.

Bajden je juče rekao da oseća bolove u zubu, zbog čega je tog dana morao da ide na pregled i tretman kanala korena, navodi se u pismu njegovog lekara koje je poslato medijima.

- Predsednik je dobro tolerisao proceduru. Nije bilo komplikacija - napisao je lekar Kevin O'Konor.

Bajdenov tretman korenskog kanala u Beloj kući

Nakon što je jutros ponovo iskusio bol, za koji je O'Konor rekao da se očekivao, Bajdenov medicinski tim nameravao je da završi predsednikov tretman korenskog kanala u Beloj kući.

Ne očekuje se da će Bajden biti anesteziran i neće biti potrebno da delegira svoja ovlašćenja potpredsednici Kamali Haris tokom postupka prema 25. amandmanu na američki ustav, rekao je zvaničnik Bele kuće, prenosi Informer.

Otkazane obaveze

Bela kuća je danas otkazala Bajdenovo učešće na događaju u čast sportista sa koledža, a umesto toga je prisustvovala Harisova. Otkazani su i prijem za diplomate i Bajdenov sastanak sa liderom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Ta dva događaja su pomerena za sutra.

Osamdesetogodišnji Bajden je najstarija osoba koja je ikada bila predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Njegove godine i zdravlje su centralno pitanje za birače s obzirom na to da namerava da se kandiduje za drugi četvorogodišnji mandat na predsedničkim izborima sledeće godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading