ADDIO A SILVIO! DELOVAO JE NEUNIŠTIVO: Preživeo fizičke napade, padove na bini, tumor prostate i operaciju na otvorenom srcu, a jednu bolest nazvao najvećim iskušenjem (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

12.06.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Silvio Berluskoni, bivši italijanski premijer koji je u 86. godini umro u bolnici "San Rafaele" u Milanu, puno puta u prethodnih više od četvrt veka imao je situacije opasne po život iz kojih se uvek izvlačio, pa je delovalo kao da je neuništiv.

ADDIO A SILVIO! DELOVAO JE NEUNIŠTIVO: Preživeo fizičke napade, padove na bini, tumor prostate i operaciju na otvorenom srcu, a jednu bolest nazvao najvećim iskušenjem (FOTO, VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Jedan od najvažnijih političara u istoriji Apeninskog poluostrva je početkom aprila primljen na odeljenje intenzivne nege te bolnice, nakon čega je saopšteno da je Berluskoni, koji je bolovao od leukemije, zbog slabljenja imuniteta usled te bolesti krvi dobio i upalu pluća.

Foto: Profimedia

Silvio Berluskoni

Berluskoni je iz milanske bolnice izašao nakon 44 dana, ali je u petak tu ponovo hospitalizovan, da bi četiri dana kasnije tu i preminuo.

Ovo je bila samo poslednja u nizu njegovih hospitalizacija koje su počele još daleke 1997. kada je u maju te godine primljen u tu istu bolnicu.

Tada je operisan zbog tumora prostate. O toj operaciji javnost nije znala ništa sve dok je sam Berluskoni nije pomenuo nekoliko godina kasnije u razgovoru s mladima koji su lečili od bolesti zavisnosti u jednom za to spelijalizovanom centru u regionu Veneto.

Foto: www.profimedia.rs

Berluskoni se 2006. onesvestio u direktnom televizijskom prenosu dok je u Montekatiniju prisustvovao stranačkoj proslavi

Berluskoni je 2006. pozlilo u direktnom televizijskom prenosu dok je u Montekatiniju prisustvovao stranačkoj proslavi.

Foto: www.profimedia.rs

Brzo se povratio i odbio da uđe u vozilo Hitne pomoći

On je izgubio svest i pao na bini, ali se brzo povratio i odbio da uđe u vozilo Hitne pomoći. Ipak je ponovo hospitalizovan u milanskoj bolnici "San Rafaele" koju je napustio posle 24-časovnog oporavka.

Foto: www.profimedia.rs

 

U decembru 2009. svet je obišla slika Berluskonijevog okrvavljenog lica.

Foto: www.profimedia.rs

U decembru 2009. svet obišla slika Berluskonijevog okrvavljenog lica

Tadašnjeg premijera Italije je mentalno obolela osoba gađala i pogodila u glavu malom statuom milanske katedrale Duomo.

Foto: www.profimedia.rs

Tadašnjeg italijanskog premijera je mentalno obolela osoba gađala i pogodila u glavu malom statuom milanske katedrale Duomo

Berluskoni je prošao samo sa polomljenim nosem i dva oštećena zuba, a nekoliko dana se oporavljao gde drugde nego u "San Rafaele".

Foto: www.profimedia.rs

Berluskoni je prošao samo sa polomljenim nosem i dva oštećena zuba

Berluskoni je patio i od uveitisa, očne infekcije koja izaziva zapaljenje središnjeg omotača oka. Zbog te bolesti je u već više puta pomenutoj milanskoj bolnici primljen prvo 2013, a onda i 2014. godine.

Zbog uveitisa je neko vreme morao da nosi naočare sa zatamnjenim staklima i u zatvorenom prostoru.

Foto: www.profimedia.rs

Zbog uveitisa je neko vreme morao da nosi naočare sa zatamnjenim staklima i u zatvorenom prostoru

Zdravlje vremešnog italijanskog političara se još više zakomplikovalo 2016. kada je u "San Rafaeleu" imao operaciju na otvorenom srcu pri kojoj mu je zamenjen aortni zalistak. Zahvat je trajao puna četiri sata, a Berluskoni je nakon mesec dana otpušten iz milanske bolnice.

U novembru 2019. Berluskoni je, nakon što se sapleo i pao tokom kongresa Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu, primljen na kliniku "La Madonina". Strahovalo se da je polomio butnu kost, ali je prošao samo sa nagnječenjima i modricama.

Foto: Tanjug/AP

Sapleo se i pao tokom kongresa Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu

U aprilu 2019. Berluskoni je ponovo operisan, ovoga puta zbog opstrukcije creva. Tada već bivši premijer Italije primljen je na odeljenje intenzivne nege odakle je otpušten posle nekoliko dana.

Foto: Tanjug/AP

Berluskoni se suočio i s koronovirusom

Tokom leta 2020. Berluskoni se suočio i s koronovirusom. Nakon što je celog leta boravio u svojoj vili na Sardiniji u septembru je testiran pozitivno na KOVID-19 i iz preventivnih razloga primljen je ponovo u "San Rafaele", odakle je izašao nakon deset dana.

- Ovoga puta sam se izvukao - poručio je po napuštanju bolnice Berluskoni koji je koronu nazvao najopasnijim iskušenjem koje je imao u životu.

Foto: Tanjug/AP

KOVID-19 ostavio posledice po Berluskonijevo zdravlje

Ipak, taj virus je ostavio posledice zbog kojih je više puta hospitalizovan na kraće vremenske periode. U januaru 2021. primljen je i u bolnicu u Monte Karlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading