BUNGA-BUNGA ŽURKE, BIZNIS, FUDBAL I POLITIKA: Sve u vezi sa Berluskonijem je bilo preterano, a u jednom trenutku nije bilo popularnijeg od njega u Italiji (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

12.06.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Silvio Berluskoni, jedan od najuticajnih italijanskih političara u poslednjih pola veka koji je tri puta bio premijer, preminuo je u 86. godini u milanskoj bolnici "San Rafaele".

BUNGA-BUNGA ŽURKE, BIZNIS, FUDBAL I POLITIKA: Sve u vezi sa Berluskonijem je bilo preterano, a u jednom trenutku nije bilo popularnijeg od njega u Italiji (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/www.profimedia.rs

Levo orijentisani list Republika navodi da je on bio osnivač televizijskog carstva koje je oblikovalo javnost Italije u poslednjih nekoliko decenija.

Navodi se da u poslednjih 50 godina nije bilo dana u kojem se njegovo ime nije spominjalo, na televiziji, u novinama, u parlamentu, u kafanama, na stadionu, a ostaće upamćen i po tome što je podelio javno mnjenje u Italiji.

Ovaj građevinski preduzimač, televizijski tajkun, predsednik fudbalskog kluba Milan, a potom i Monce i osnivač stranke Forca Italija, bio je optuživan u senzacionalnim suđenjima.

Sve u vezi s njim bilo je preterano, a u jednom trenutku njegova popularnost bila je ogromna.

Foto: Tanjug/AP

Berluskonijevo poslednje obraćanje članovima Forca Italije početkom maja

Smatra se jednim od najbogatijih ljudi u Italiji, a ogromno bogatstvo izgradio je prvo u građevinskom biznisu, a potom u medijima.

Berluskoni je 1980. osnovao televizijski Kanal 5, kome su pridodati Italia Uno i Rete 4. Ostaće upamćen i po zloglasnim bunga-bunga žurkama koje je organizovao u svojoj vili tokom premijerskog mandata, zašta je po tvdnjama tužilaca ćutanje svedoka plaćao novcem, automobilima, kućama, a za šta mu se sudilo više od osam godina.

Foto: Tanjug/AP

Karima el Mahrug zvana Rubi Rubakuori (kradljivica srca)

On je prvobitno 2013. proglašen krivim da je svojevremeno platio seks sa sedamnaestogodišnjakinjom Karimom El-Mahrug, marokanskom trbušnom plesačicom poznatom kao Rubi, ali je ta tužba poništena jer su njegovi advokati tvrdili da nema dokaza da je znao koliko ona ima godina.

U januaru 2022. lečio se od ozbiljne infekcije urinarnog trakta, a prethodno je u septembru 2020. bio pod nadzorom lekara zbog upale pluća izazvane koronavirusom.

Berluskoni je u milansku bolnicu primljen u petak nakon što je skoro dva meseca tu proveo zbog infekcije pluća povezane sa hroničnom leukemijom.

Lider stranke koja je članica vladajuće koalicije desnog centra koju vodi predsednica vlade Đorđa Meloni tada je hospitalizovan svega par nedelja nakon što je pušten iz ove zdravstvene ustanove u Milanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading