SAVEZNICI I NEPRIJATELJI SE SLOŽILI: Berluskoni je bio VELIKI ČOVEK koji je ispisao istoriju Italije (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

12.06.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski političari reagovali su odmah na smrt nekadašnjeg premijera Silvija Berluskonija, a zanimljivo je da su se i njegovi saveznici i ideološki neprijatelji složili da je on bio čovek koji je promenio Italiju.

SAVEZNICI I NEPRIJATELJI SE SLOŽILI: Berluskoni je bio VELIKI ČOVEK koji je ispisao istoriju Italije (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Vicepremijer Mateo Salvini, ministar infrastrukture i saobraćaja i lider desno orijetisane stranke Liga koji je decenijama bio u koalicijama sa Berluskonijem, tokom posete provinciji Novara zatražio je minut ćutanja nakon što je čuo da je preminuo lider Forca Italije.

- Veliki čovek i veliki Italijan - kazao je Salvini.

Foto: Tanjug/AP

Mateo Salvini

Nekadašnji levičarski premijer Romano Prodi, koji je bio jedan od najljućih Berluskonijevih političkih rivala sa početka ovog veka, poručio je da će ga se sećati kao političkog lidera koji je imao veliki uticaj na život Italije.

- Naš rivalitet nikada nije prerastao u neprijateljstvo - kazao je Prodi.

Foto: Tanjug/AP

Romano Prodi

Mateo Renci, još jedan levo orijentisani bivši predsednik vlade Italije, naveo je da je "Berluskoni ispisao istoriju ove zemlje".

Berluskoni je umro jutros u bolnici "San Rafaele" u Milanu. Korijere dela sera navodi da je lider stranke Forca Italija i osnivac kompanije "Medijaset" preminuo u 86. godini.

Foto: Tanjug/AP

Milanska bolnica "San Rafaele" u kojoj je preminuo Berluskoni

U bolnicu su stigli Berluskonijev brat Paolo i deca nekadašnjeg predsednika italijanske vlade, a tamo se vec nalazila njegova devojka Marta Fašina.

Berluskoni je u milansku bolnicu primljen u petak nakon što je skoro dva meseca tu proveo zbog infekcije pluca povezane sa hronicnom leukemijom.

 

Lider stranke koja je članica vladajuće koalicije desnog centra koju vodi predsednica vlade Đorda Meloni tada je hospitalizovan svega par nedelja nakon što je pušten iz ove zdravstvene ustanove u Milanu.

 

Berluskoni je prethodno hospitalizovan 5. aprila, nakon čega je u bolnici proveo 44 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading