Predsednik Haitija: AFERA OKSFAM je samo jedna od mnogih!

Autor: Tanjug

Svet

17.02.2018

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Haitija Žovenez Moiz pozvao je danas na istragu humanitarne organizacije "Doktori bez granica" i drugih takvih organizacija koje su došle u tu ostrvsku držvu nakon zemljotresa 2010. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ovaj slučaj je samo vidljivi deo ledenog brega

Kako prenosi Rojters, on je izjavio da su seksualne zloupotrebe koje su vršili pripadnici britanske humanitarne organizacije Oksfam, samo vrh ledenog brega.

- Slučaj Oksfam je samo vidljivi deo ledenog brega. Nije samo Oksfam, postoje i druge nevladine organizacije u istoj situaciji, ali one kriju informacije na unutrašnjem nivou - rekao je Moiz.


Jedna od najvećih humanitarnih organizacija u svetu za pomoć usled katastrofa, Oksfam, ove nedelje se javno izvinila zbog skandala koji je potresao humanitarni sektor.

Kako britanska agencija prenosi, Oksfam nije ni potvrdio ni negirao nedavno pisanje londonskog "Tajmsa" da su neki njeni članovi plaćali žene na Haitiju za pružanje seksualnih usluga.


- Trebalo bi da bude sprovedena istraga i u drugim organizacijama koje ovde rade od 2010. Na primer, ''Doktori bez granica'' morali su da pošalju kući 17 osoba zbog seksualnih zloupotreba, što nikad nije bilo objašnjeno - rekao je Moiz.

Agencija navodi da nije bilo jasno na šta je on tačno mislio.

"Doktori bez granica" sa sedištem u Ženevi, istražuju Moizove komentare i pozdravljaju istragu humanitarnog sektora, poručila je portparolka te organizacije Alania Lorenzo dodajući da ta organizacija ima nula tolerancije za seksualne zloupotrebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading