ŠTA VEZUJE EPSTAJNA, GEJTSA, HRVATSKOG DOKTORA I MLADU RUSKINJU? Osuđeni pedofil bio paravan Bilu za varanje Melinde, pa ga onda ucenjivao (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

22.05.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđeni pedofil Džefri Epstajn, američki multimilioner koji je 2019. preminuo u zatvoru, a njegova smrt tada nezvanično proglašena samoubistvom, samo dve godine pre toga ucenjivao je Bila Gejtsa, suosnivača "Majkrosofta", preteći mu da će otkriti njegovu aferu sa mladom Ruskinjom.

ŠTA VEZUJE EPSTAJNA, GEJTSA, HRVATSKOG DOKTORA I MLADU RUSKINJU? Osuđeni pedofil bio paravan Bilu za varanje Melinde, pa ga onda ucenjivao (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, Shutterstock, Youtube/IgniteNYC

To je sada otkrio Volstrit džurnal koji je objavio da je sve počelo 2010. u okolini San Franciska kada je Gejts, tada 55-godišnji pasionirani ljubitelj bridža, došao na turnir u toj kartaškoj igri i tu odigrao partiju sa Milom Antonovom, Ruskinjom od 20-ak godina.

Ona je tu partiju izgubila, ali je uspela da osvoji milijardera sa kojim je započela vezu u vreme dok je on još bio u braku sa Melindom Gejts

Antonova je iste godine na Jutjubu objavila snimak u kojem je pričala o tome kako je srela Gejtsa na turniru u bridžu i odigrala partiju s njim.

Foto: Tanjug/AP

Bil Gejts

- Nisam ga pobedila, ali sam zato pokušala da ga šutnem nogom - kazala je Ruskinja koja je u to vreme izgledom podsećala na Gretu Tunberg, švedsku ekološku aktivistkinju.

Prema informacijama Volstrit džurnala, Antonova je nakon toga pokušala da obezbedi novac za pokretanje sopstvene bridž akademije.

Tu se u priču umešao hrvatski naučnik Boris Nikolić, Gejtsov bliski saradnik koji je završio medicinu u Zagrebu, a potom otišao u Ameriku gde je između ostalog diplomirao imunologiju na Harvardu i zaposlio se u "Fondaciji Bila i Melinde Gejts" i privatnoj Gejtsovoj firmi za biotehnologiju "bgC3".

On je Antonovu u novembru 2013. odveo u Njujork u dom Epstajna, od kojeg je Ruskinja zatražila 500.000 dolara za pokretanje biznisa.

Foto: Tanjug/AP

Bil Gejts sa bivšom suprugom Melindom

Epstajn nije investirao pola miliona dolara u bridž akademiju Ruskinje, ali joj godinu dana kasnije jeste obezbedio besplatan smeštaj u jednom od svojih njujorških stanova, a kasnije je Antonovoj platio pohađanje škole kompjuterskog programiranja.

Foto: Youtube/IgniteNYC

Mila Antonova pokazuje svoju sliku sa Bilom Gejtsom

Gejtsova ljubavnica za Volstrit džurnal tvrdi da nije imala pojma ko je Epstajn kada ju je Nikolić upoznao s njim, kao i da joj nije bilo jasno zašto joj ovaj bogataš obezbeđuje smeštaj u Njujorku i plaća obrazovanje.

- Mislila sam da je on samo uspešan biznismen koji želi da mi pomogne - kaže Antonova.

Epstajn je od 2011. pokušavao da uz pomoć moćnih prijatelja, među kojima je bio i Gejts, opere svoju biografiju osuđenog pedofila, pa se obratio bankarskom gigantu "Džej Pi Morgan" sa predlogom za osnivanje njegovog fonda u koji bi superbogati, uključujući suosnivača "Majkrosofta", uložili po najmanje 100 miliona dolara.

Zanimljivo je da se Epstajn u mejlovima poslatim banci predstavljao kao Gejtsov bliski saradnik, naglašavajući da u fond ne treba da bude uključena supruga Melinda, ali Gejtsa nije uključivao u tu elektronsku komunikaciju.

To je milijarderovoj pres službi poslužilo kao opravdanje da za Volstrit džurnal izjave da Epstajn nikada nije radio za Gejtsa.

Foto: Tanjug/AP

Džefri Epstajn

Još je zanimljivije to što su iz "Džej Pi Morgan" Epstajnu nakon dva meseca dopisivanja poslali nacrt projekta u mejlu na koji je osuđeni pedofil odgovorio da "nije skrojen" po Gejtsovoj meri, nakon čega je projekat propao.

Gejts je 2017. raskinuo sa Ruskinjom i odbio je da učestvuje u Epstajnovom fondu, pa mu je Epstajn tada poslao preteći mejl.

U njemu je naveo da će javnosti otkriti Gejtsovu vezu s Antonovom ukoliko mu milijarder ne refundira novac koji je Epstajn uplatio Ruskinji za školovanje iz kompjuterskog programiranja.

Foto: Tanjug/AP

Američka banka "Džej Pi Morgan"

Oko dve godine kasnije Epstajn je ponovo uhapšen zbog seksualne eksploatacije maloletnica, a preminuo je u zatvorskoj ćeliji u Njujorku 10. avgusta 2019. dok je čekao suđenje.

Nakon njegove smrti objavljeno je da je izvršio samoubistvo, ali to nikada nije zvanično potvrđeno, a prema teorijama zavere ubijen je kako ne bi pričao o vezama sa moćnim prijateljima, uključujući i Klintonove.

Kako je Republika ranije objavila, među Epstajnovim prijateljima je bio i Rid Hofman, suosnivač Linkdina i jedan od najvećih donatora Demokratske partije.

On je finansirao privatnu tužbu koju je zbog navodnog silovanja od pre skoro tri decenije protiv bivšeg republikanskog predsednika Donalda Trampa pokrenula Elizabet Džin Kerol, kolumnistkinja ženskog magazina El, za šta je nekadašnji šef Bele kuće kažnjen pet miliona dolara.

Nedavno je takođe objavljeno da će "Dojče banka" isplatiti 75 miliona dolara na ime sudskog poravnanja s Epstajnovom seksualnom robinjom, koja je razotkrila učešće ovog finansijskog giganta u lancu trgovine ljudima osuđenog pedofila.

Epstajn imenovao Nikolića za izvršitelja svog testamenta dva dana pre smrti u zatvorskoj ćeliji

Mediji su ranije obajavili da je Epstajn dva dana pre smrti u zatvoru imenovao Gejtsovog savetnika za jednog izvršilaca svog testamenta kojim je ostavio iza sebe oko 600 miliona dolara. Nikolić se tada brzo ogradio od Epstajnovog imenovanja rekavši da je šokiran time i ga niko nije konsultovao oko cele situacije. Tada je i poručio da nema nameru da ispuni dužnost izvršioca testamenta. Nikolić je rekao i da ga Epstajn nikada nije finansirao, ali je poznato da su Nikolić i Gejts 2015. osnovali firmu "Editas medisin" za uređivanje genoma zajedno sa Džordžom Čurčom, biolog koji je nadgledao projekat "Harvard hjuman džinom", a koji je finansirao upravo Epstajn. Kako je pisao Njujork tajms, Epstajn se nadao da će stvoriti novu ljudsku rasu pomoću svoje DNK, tako što će oploditi žene na svom ogromnom ranču u Nju Meksiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading