PORED KINE, HANTER DRPAO PARE I IZ SRPSKOG KOMŠILUKA: Bajdenov sin i familija primili milione dolara od korumpiranog rumunskog biznismena (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

11.05.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republikanski kongresmeni koji čine većinu u Predstavničkom domu predstavili su nove dokaze o bogaćenju članova porodice američkog predsednika Džoa Bajdena na osnovu njegovog imena i uticaja koji je imao dok je bio potpredsednik SAD u administraciji Baraka Obame, demokratskog šefa Bele kuće.

PORED KINE, HANTER DRPAO PARE I IZ SRPSKOG KOMŠILUKA: Bajdenov sin i familija primili milione dolara od korumpiranog rumunskog biznismena (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Džejms Komer, predsedavajući Nadzornog komiteta Predstavničkog doma Kongresa, održao je konferenciju za medije zajedno sa stranačkim kolegama na Kapitol hilu u kojem su izneli bankarske izvode koji otkrivaju vezu Bajdenovog sina Hantera sa korumpiranim rumunskim biznismenom Gabrijelom Popovičijuom.

Foto: Tanjug/AP

Džo i Hanter Bajden

Navedeno je da su uplate krenule da pristižu samo pet nedelja nakon što se tokom posete Bukureštu 2015. tadašnji američki potpredsednik Džo Bajden sastao sa rumunskim predsednikom Klausom Johanisom.

Foto: Tanjug/AP

Isplate počele nakon sastanka Džoa Bajdena sa rumunskim predsednikom Klausom Johanisom

CNN prenosi da je u to vreme Hanter Bajden obavljao funkciju pravnog savetnika Popovičijua.

Rumunski biznismen je nakon odlaska starijeg Bajdena iz Bukurešta počeo da uplaćuje novac na račun Roba Vokera, Hanterovog poslovnog saradnika.

Voker je od Popovičijua primio više od tri miliona dolara u periodu od novembra 2015. do maja 2017, a potom prosledio više od milion dolara u više uplata Hanteru, njegovom poslovnom saradniku Džejmsu Džilijanu i Holi Bajden, udovici Džoovog najstarijeg sina Boa Bajdena koji je umro u maju 2015.

Holi i Hanter Bajden su bili u ljubavnoj vezi nakon Boove smrti.

Američka televizija navodi da je on ranije poznato da je Hanter Bajden bio pravni savetnik Popovičijua, koji je 2016. u Rumuniji osuđen zbog korupcije, a nalazi u bekstvu.

CNN ipak navodi da podaci koje su izneli Komer i republikanci otvaraju pitanje zbog čega je Popovičiju direktno isplaćivao novac poslovnom saradniku porodice Bajden, a ne advokatskoj kancelariji u kojoj je u to vreme radio Hanter Bajden.

Od ranije je poznato da je Hanter Bajden primao novac i od kineskih biznismena, pa ova nova saznanja o prilivu novca i iz Rumunije dodatno pokazuju da su Bajdenov sin i drugi članovi porodice obogatili na osvnovu uticaja koje je to prezime imalo u svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading