UZBUNA MEĐU TURISTIMA! Nastrani vlasnik hotela na Halkidikiju imao SKRIVENE KAMERE u sobama! SNIMAO GOSTE U INTIMNIM TRENUCIMA!

Autor:

Svet

02.05.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među turistima je nastala prava pometnja nakon što je otkriveno da je vlasnik jednog hotela na Halkidikiju postavio kamere u hotelske sobe.

UZBUNA MEĐU TURISTIMA! Nastrani vlasnik hotela na Halkidikiju imao SKRIVENE KAMERE u sobama! SNIMAO GOSTE U INTIMNIM TRENUCIMA!

Foto: pixabay.com

Rob je silno razočaran i besan odlučio da sprovede inspekciju

Lokalni mediji navode da je među turistima nastala prava uzbuna kad je otkriveno da je vlasnik instalirao skrivene kamere po sobama i nezakonito pratio i snimao svoje goste. Istraga grčke policije pokrenuta je nakon prijave mladog para koji je tokom letovanja krajem septembra 2022. godine u sobi pronašao skrivenu kameru.

Iz policije je saopšteno da je tokom istrage utvrđeno da je vlasnik hotela (34) u naselju Atito u Kasandri snimao i pratio 27 osoba od kojih su velika većina grčki i strani turisti. Protiv vlasnika je podneta prijava koja će biti prosleđena prvostepenom tužilaštvu Halkidikija zbog kršenja zakona o ličnim podacima i privatnosti telefonske komunikacije i usmenog razgovora.

U saopštenju se navodi da je tokom pretresa prostorija turističkog smeštaja pronađeno šest kamera skrivenih u lažne punjače za mobilni telefon, osam memorijskih kartica, registrator za spoljni nadzor zatvorenog kruga, jedinica za digitalno skladištenje podataka, a pronađeni su i oduzeti prenosni elektronski računar, tablet uređaj i mobilni telefon, prenosi sajt tvks.gr.

KAMERA SNIMALA CELU SOBU

Republika

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Kamera, Ilustracija

 

Otac jednog četvorogodišnjaka je progovorio za medije i opisao šta je doživeo u hotelu prošlog leta sa svojom porodicom i šta mu je prolazilo kroz glavu kad je otkrio kameru.

- Menjali smo detetu pelenu. Bio je satima nag u sobi i uopšte nije prijatno znati da je neko to snimio i da to može da koristi bilo gde na internetu - rekao je otac deteta.

U noćnom ormariću pored njihovog kreveta, crni uređaj, koji liči na punjač za mobilni telefon sa USB portom, snimao je njihove privatne trenutke u sobi u kojoj su boravili na Halkidikiju.

Izgledalo je kao neki punjač za telefon sa USB portom. To nas je snimalo dok smo bili u sobi. Ne znam kakva je kamera u tom čudu niti kakve je snimke mogla da napravi i iz kojih uglova. Mislim da je sa tog stočića mogla celu sobu da snimi - rekao je otac.

Otkriveno je ukupno šest skrivenih kamera koje su snimale zvuk i sliku.

- Sećam se da sam supruzi rekao da ne puni telefon na tom čudu jer smo imali naše punjače. Bila je i USB utičnica u zidu tako da to crno čudo nismo ni dirali. Tek sada znam da je tu bila kamera - navodi otac.

Dodaje da su utisci o smeštaju u početku bili odlični i da se na kraju odmora zahvalio hotelijeru koji je sada optužen.

- Smeštaj je na nivou hotela sa pet zvezdica. Imao je sef unutra, aparat za kafu, klimu, lepo kupatilo... Bilo je jako dobro i vlasnik kojeg smo sreli dao nam je neke popuste za kafić u centru sela. Lično sam mu čestitao jer sam bio oduševljen poslom koji je uradio i sve je bilo po veoma razumnoj ceni - rekao je otac.

SNIMAO I BIVŠU RADNICU

Grčki mediji navode i da je policija prvi put saznala za bizaran slučaj kad je vlasnika prijavila bivša radnica koja je sa dečkom boravila u jednoj od soba. Njoj je vlasnik smeštaja ponudio sobu za džabe da joj se zahvali za uspešnu sezonu u baru.

Cela stvar je otkrivena kad je njen partner, koji se bavi elektronikom, video uređaj na jednoj utičnici u prostoriji i shvatio da je u pitanju skrivena kamera, piše Helas. Shvatili su da je uređaj bio uključen i stalno snimao sliku i zvuk njihovog kretanja.

Napustili su sobu i otišli u policijsku stanicu sa skrivenom kamerom koju su pronašli i sve prijavili.

Do sada je identifikovano 13 osoba sa snimaka.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading