TENZIJE SE NE SMIRUJU: Broj povređenih u Nikolajevu povećao se na 23, jedna osoba poginula

Autor:

Svet

27.04.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je tokom noći granatirala Nikolajev sa četiri rakete ispaljene sa Crnog mora, a visokoprecizno oružje bilo je usmereno na privatne kuće, istorijsku zgradu i višespratnicu.

TENZIJE SE NE SMIRUJU: Broj povređenih u Nikolajevu povećao se na 23, jedna osoba poginula

Foto: Tanjug/AP

Broj povređenih u ruskom napadu na Nikolajev povećao se na 23, uključujući jedno dete, a jedna osoba je poginula. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je snimak na kojem se vidi šteta koju je tokom noći naneo ruski napad na Nikolajev.-

- Zelenski je napisao da Rusija ne prestaje da dokazuje da je glavni cilj rata teror i uništenje Ukrajinaca i svega ukrajinskog - preneo je Gardijan.

Rusija je tokom noći granatirala Nikolajev sa četiri rakete ispaljene sa Crnog mora, a visokoprecizno oružje bilo je usmereno na privatne kuće, istorijsku zgradu i višespratnicu. U ruskom raketnom napadu na Nikolajev jedna osoba je poginula, a 15 povređeno, napisao je prethodno načelnik južnog ukrajinskog regiona Nikolajev, Vitalij Kim, na Telegramu.

Foto: Tanjug/AP

 

Jedan policajac je poginuo, a još jedan je povređen u eksploziji u četvrtak u Melitopolju u Zaporoškoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ministarstvo je napisalo na Telegramu da je oko 05.15 sati po moskovskom vremenu došlo do aktiviranja eksplozivne naprave u Melitopolju na ulazu jedne stambene zgrade. Policija utvrđuje okolnosti incidenta.

Vršilac dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), Denis Pušilin, izjavio je danas da se i poslednja ruta snabdevanja ukrajinske vojske u Bahmutu nalazi pod potpunom ruskom paljbom. Pušilin je rekao da je i poslednja deonica puta u rejonu Kromovo pod potpunom paljbom i da neprijatelj sad ima samo mogućnost da se kreće pod granatiranjem.

Pušilin je, za televiziju Rusija-24, rekao da pojedine jedinice ukrajinske vojske pokušavaju da se kreću van puteva preko polja. Ukrajinska vojska i dalje drži pozicije u zoni visokih stambenih zgrada na površini od oko 1,5 kilometara kvadratnih u zapadnom delu Bahmuta, rekao je Pušilin.

Nato saveznici i partneri isporučili su gotovo sva svoja obećana borbena vozila u Ukrajinu, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. „Više od 98 odsto borbenih vozila obećanih Ukrajini već je isporučeno. To znači više 1.550 oklopnih vozila, 230 tenkova i druge opreme, uključujući ogromne količine municije“, rekao je Stoltenberg novinarima u sedištu NATO-a u Briselu.

Foto: Tanjug/AP

 

Stoltenberg je istakao da je NATO obučio i opremio više od devet novih ukrajinskih oklopnih brigada, preneo je Rojters. To će ojačati poziciju Ukrajine da nastavi da preuzima okupiranu teritoriju, rekao je Stoltenberg.

Ukrajinske snage imaju svu potrebnu opremu, oružje i municiju da pokrenu svoju dugo čekanu prolećnu ofanzivu, ocenio je komandant NATO snaga za Evropu, američki general Kristofer Kavoli. Kavoli, koji je takođe komandant američkih vojnihi snaga u Evropi, izrazio je uverenje da ukrajinske snage neće biti zaustavljene zbog nedovoljnih oružanih sistema ili zaliha municije.

- Obavili smo svoje isporuke Ukrajini - rekao je Kavoli članovima američkog Kongresa u sredu.

Kavoli je istakao da je više od 98 odsto borbenih vozila već isporučeno Ukrajini, preneo je Glas Amerike. SAD su prošle sedmice najavile novu vojnu pomoć Kijevu, paket u vrednosti od 325 miliona dolara, obećavajući nove isporuke artiljerije i raketa, kao i antitenkovske navođene projektile TOW i drugo antitenkovsko oružje.

Ukrajinska vojska napala je grad Rovenki u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) tokom prošle noći sa sedam dronova i oštetila nekoliko zgrada lokalnog skladišta nafte, izvestila je danas misija LPR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ukrajinskim ratnim zločinima.

Ruske snage oborile su pet od ukupno sedam ukrajinskih dronova, navela je misija na Telegramu, preneo je TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading