MALA OLGA (2) ZA DLAKU IZBEGLA AMPUTACIJU! Iskoristila trenutak i gurnula ruku u mašinu za mlevenje mesa, a potom je i uključila! USLEDILA DRAMA!

Autor:

Svet

24.04.2023

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvogodišnja devojčica Olga umalo je ostala bez šake nakon što je ugurala rukicu u električnu mašinu za mlevenje mesa u sekundi kada se njena baka okrenula ka sudoperi.

MALA OLGA (2) ZA DLAKU IZBEGLA AMPUTACIJU! Iskoristila trenutak i gurnula ruku u mašinu za mlevenje mesa, a potom je i uključila! USLEDILA DRAMA!

Foto: Profimedia

Dete u bolnici

Jeziva nesreća odigrala se u porodičnoj kući u Mađarskoj prošle sedmice, dok je baka spremala ručak, prenosi Blikk.

- Stavila sam pola kilograma mesa da sameljem i kada sam završila, isključila sam mašinu i okrenula se ka sudoperi. Ma to je bio sekund! Olga je gurnula rukicu u mašinu i uključila je - prepričava Olgina baka kako je izgledao horor tog dana.

Srećom, baka je brzo reagovala i uspela je da isključi mašinu.

- Rukica je upala sve do zgloba i pritisnula ga - rekla je baka, po kojoj je malena Olga dobila ime.

Porodica je odmah uputila poziv hitnoj pomoći, a na lice mesta stigao je spasilački helikopter. Kako lekari nisu uspeli da izvuku rukicu iz mašine za mlevenje mesa, rastavili su je i sa sve detetom je prebacili u bolnicu.

Baka Olgica, iako vidno potresena, u tim trenucima je morala da ostane pribrana. Roditelji devojčice su u trenutku nesreće bili na poslu, i baka je bila ta koja je morala da krene sa malenom u bolnicu.

Srećom, lekari su uspeli da spasu ruku devojčici i ona je nakon nedelju dana otpuštena na kućno lečenje.

Republika

Foto: printskrin/youtube.com

Mašina za mlevenje mesa, Ilustracija

 

- Prošlo je nedelju dana, ali ja i dalje ne dolazim sebi. I dalje mi je loše. Kad sklopim oči samo vidim njenu rukicu u toj mašini. Briga me ako me kazne i osude! Jedino je bitno da mojoj unuki nisu amputirali ruku. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna što su uspeli da joj spasu rukicu - rekla je baka protiv koje je podigntuta prijava zbog ugrožavanja maloletnog lica.

Roditelji devojčice saznali su za nesreću tek posle nekoliko sati. Do tada su malu Olgu uveliko operisali u bolnici u Budimpešti.

- Nema problema sa cirkulacijom, uspeli su da izvrše reparaciju nerava, tako da očekuju da će moći normalno da koristi ruku. Veoma smo zahvalni lekarima, profesionalcima koji su učinili čudo -  kaže Loran, otac male Olge.

Lorand ne krivi svoju majku za ono što se dogodilo. I sam je svestan da je u pitanju nesreća... A mala Olga, kada je puštena iz bolnice, prvo je otrčala svojoj baki u zagrljaj, piše Blikk.

Dr Ištvan Fule i dr Gabrijela Veber, koji su operisali malu Olgu kažu da nisu mogli da poveruju šta se dogodilo sve dok nisu videli mašinu u kojoj je bila zarobljena ručica.

U akciju spasavanja bili su uključeni i vatrogasci, koji su uspeli da izvuku ruku devojčice.

- Nakon što je izvučena rukica morali smo da se pobrinemo za kosti, tetive, krvne sudove i povrede nerava. Sreća je da smo spasili ruku od amputacije. Nakon operacije cirkulacija oštećenog tkiva se normalizovala, nema znakova infekcije i zato smo uvereni da će joj se ruka skroz oporaviti - rekla je dr Veber za Blikk.

Doktorka kaže da ovo nije prvi put da je videla ovakve povrede, ali ističe da u većini slučajeva epilog bude amputacija.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading