ZVIŽDUCI I LUPANJE U ŠERPU ZA PREMIJERKU: Francuzi i dalje nezadovoljni, policija u pripravnosti

Autor:

Svet

21.04.2023

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko stotina građana, nezadovoljnih proguranom penzijskom reformom sačekalo je premijerku Elizabet Born, koja je imala zakazan intervju na jednoj radio stanici. Na ulicama je bilo prisutno puno policije.

ZVIŽDUCI I LUPANJE U ŠERPU ZA PREMIJERKU: Francuzi i dalje nezadovoljni, policija u pripravnosti

Foto: Tanjug/AP

Policija je na pristojnoj udaljenosti od radio-stanice u kojoj je premijerka Born imala zakazan intervju, držala građane, koji su uzvicima, zvižducima i udarcima u šerpe iskazivali nezadovoljstvo.

Istovremeno, proteste protiv ministra rada Olivijea Disoa takođe je kontrolisala policija, a u jednom trenutku koristili su i silu da zaustave demonstrante.

Podsećamo, ove sedmice, je i francuski predsednik Makron izašao na ulicu i krenuo, uz zaštitu policije, u susret građanima, da bi pokušao da pronađe teme koji će ih ponovo zbližiti.

Foto: Tanjug/AP

 

To sada po istom receptu rade i premijerka i članovi vlade.

Između ostalog, tako je obećano povećanje plate nastavnicima od 100 do 230 evra, kao i produžetak važenja kontrolisanih cena za struju do 2025. godine.

To, međutim, za sada ne daje rezultate. Manifestacije traju, a veliki protestni skup zakazan je za Prvomajsku povorku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading