PATRIOT STIGAO U UKRAJINU: Nemačka isporučila jedan od najnaprednijih sistema zemlja vazduh na svetu

Autor:

Svet

19.04.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka i Sjedinjene Države su se složile da obezbede Ukrajini jedan od sistema kritičnih za suzbijanje ruskih napada na civilnu infrastrukturu.

PATRIOT STIGAO U UKRAJINU: Nemačka isporučila jedan od najnaprednijih sistema zemlja vazduh na svetu

Foto: Printscreen/Youtube/NATO

Nemačka je isporučila Ukrajini odbrambeni sistem Patriot kako bi joj pomogla da se odbrani od čestih ruskih raketnih napada. Sistem je naveden u utorak na veb stranici nemačke vlade koja katalogizuje isporuke nemačkog oružja Ukrajini.

Patriot je jedan od najnaprednijih sistema zemlja-vazduh na svetu. Može se koristiti za borbu protiv neprijateljskih aviona, balističkih raketa i krstarećih raketa.

Republika

Foto: Printscreen YT/CBS news

Sistem Patriot

 

Nemačka i Sjedinjene Države su se složile da obezbede Ukrajini jedan od sistema za suzbijanje ruskih napada na civilnu infrastrukturu.

Ukrajinski vojnici prošli su nemačku i američku obuku na lokaciji u zemlji članici NATO-a, gde su takođe održane zajedničke vežbe, rekli su za dpa ​​izvori bliski nemačkoj vojsci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading