MOĆNI AMERIČKI PVO SISTEMI STIGLI U UKRAJINU: Osvetnici u službi ukrajinske armije (VIDEO)

Autor:

Svet

05.04.2023

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki PVO raketni sistem "Avendžer" ("Osvetnik") stupio je na borbeno dežurstvo u sastavu Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je komandant združenih snaga ukrajinske vojske Sergej Naev.

MOĆNI AMERIČKI PVO SISTEMI STIGLI U UKRAJINU: Osvetnici u službi ukrajinske armije (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen/Military Blog

- Zaštita vazdušnog prostora Severne operativne zone pojačana je naoružanjem koje su obezbedile zemlje članice NATO. Protivvazdušni raketni sistem "Avendžer" je već u pripravnosti - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Naev je snimio i video na kom se vidi ovaj PVO sistem.

On je pojasnio da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine, koji su deo posade "Avendžera", obučavani u Nemačkoj.

 

 

Ukrajinski komandant je sistem nazvao "dobrim i efikasnim".

Sjedinjene Američke Države su 20. januara odredile za Ukrajinu još jedan paket vojne pomoći u vrednosti od 2,5 milijardi dolara. Pentagon je tada saopštio da će u okviru nove tranše Vašington Kijevu predati osam sistema protivvazdušne odbrane "Avendžer", 59 borbenih vozila pešadije Bredli i 590 raketa za protivtenkovske raketne sisteme TOV, kao i 295 hiljada komada municije kalibra 25 mm.

Pored toga, paket uključuje 90 oklopnih vozila "Strajker", dodatnu municiju za PVO sisteme NASAMS i višecevne raketne sisteme HIMARS, kao i protivradarske rakete HARM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading