POSLEDNJA PORUKA KRTICE IZ PENTAGONA PRED HAPŠENJE: Sada Bog odlučuje, molio sam mu se da se to ne desi (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

14.04.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džek Tešeira (21), pripadnik vazduhoplovnih snaga Nacionalne garde Masačusetsa, koji je uhapšen zbog objavljivanja na internetu poverljivih dokumenata Pentagona, poslao je poslednju poruku sledbenicima na društvenoj mreži Diskord neposredno pre nego što je uhvaćen.

POSLEDNJA PORUKA KRTICE IZ PENTAGONA PRED HAPŠENJE: Sada Bog odlučuje, molio sam mu se da se to ne desi (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug-AP

Strani mediji prenose da je Tešeira jurio ka kući u svom crvenom pikap kamionetu pošto je shvatio da su mu agenti FBI za petama.

Foto: www.profimedia.rs

Džek Tešeira

On se obratio tinejdžerima koji su u njemu od osnivanja zatvorene grupe na Diskordu, tokom pandemije koronavirusa, videli uzora i vođu.

Foto: www.profimedia.rs

Hapšenje Džeka Tešeire

Jedan od učesnika te grupe, koja je ukupljala konzervativne i desno orijentisane mlade gejmere iz SAD, ali i Rusije i Ukrajine, ispričao je Njujork tajmsu šta im je Tešeira poručio neposredno pred hapšenje.

Foto: www.profimedia.rs

Džek Tešeira bio uzor mladim gejmerima na društvenoj mreži Diskord

- Momci, bilo je dobro. Sve vas volim. Nikada nisam želeo da se sve u ovo pretvori. Molio sam se Bogu da se ovo nikada ne desi. I molio sam se, molio i molio. Samo Bog može da odluči šta će sada da se desi - kazao je Tešeira mladim sledbenicima sa društvene mreže malo pre nego što je uhapšen ispred svoje kuće u Nort Dajtonu u Masačusetsu.

Foto: www.profimedia.rs

Društvena mreža Diskord

On je optužen za špijunažu zbog deljenja sa sledbenicima s Diskorda tajnih spisa Pentagona, koji su se kasnije proširili i po drugim društvenim mrežama.

 

Tešeiri preti višegodišnja zatvorska kazna za ovo krivično delo. On je služio u vazduhoplovnoj bazi u Kejp Kodu, gde je radio u noćnoj smeni.

 

Foto: www.profimedia.rs

Vazduhoplovna baza u Kejp Kodu

U istoj bazi radio je i njegov očuh Tomas Dufolt, narednik koji se penzionisao 2019, kao i Tešeirin polubrat Aleks Dufolt. Majka uhapšenog Don Tešeira bila je vlasnica cvećare na tom području.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoki

14.04.2023 12:30

Bravo ljudino i dobri covece ti si sada heroj a te sotone na vlasti u Americi ce tek da plate pred Bogom.