KORIST IMA JEDINO RUSIJA! Šokantno priznanje glavnog ukrajinskog obaveštajca: Kiril Budanov progovorio o svetskoj temi broj 1!

Autor:

Svet

14.04.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiril Budanov, najviši ukrajinski obaveštajni zvaničnik prokomentarisao je curenje tajnih dokumenata iz Pentagona, zbog čega je u SAD uhapšen Džek Tešeira (21), pripadnik je Nacionalne garde vazduhoplovstva.

KORIST IMA JEDINO RUSIJA! Šokantno priznanje glavnog ukrajinskog obaveštajca: Kiril Budanov progovorio o svetskoj temi broj 1!

Foto: youtube.com/printscreen

Curenje dokumenata o kontraofanzivi Ukrajine danima unazad centralna je tema u svetskim medijima, a svoj sud o svemu dao je i Kiril Budanov, ukrajinski general-major i glavni obaveštajac Kijeva.

- Rusija jedina ima korist od ovoga - ocenio je on u intervjuu za ABC Njuz.

Budanov je potvrdio da je razgovarao sa svojim američkim kolegama ubrzo nakon što je curenje dokumenata objavljeno u medijima i na društvenim mrežama.

Republika

Foto: Tanjuug/AP, Pixabay

 

- Imamo komunikaciju sa relevantnim službama u SAD. Bukvalno od prvih nekoliko sati počeli smo da razgovaramo. Ne postoji rizik da će to naštetiti odnosima Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država - naveo je Budanov.

Podsetimo, američki državni tužilac Merik Garland saopštio je u četvrtak da su agenti FBI uhapsili pripadnika Nacionalne garde vazduhoplovstva Masačusetsa u Severnom Dajtonu, u državi Masačusets, u vezi sa istragom o procurelim dokumentima.

- Džek Tejšeira (21) priveden je u vezi sa istragom o "navodnom ovlašćenom uklanjanju, zadržavanju i prenošenju poverljivih informacija o nacionalnoj odbrani - rekao je Garland.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading