CRV SUMNJE U KREMLJU! Šta ako je sve samo navlakuša?!

Autor:

Svet

10.04.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Curenje poverljivih dokumenata američke vojske i dalje zaokuplja pažnju svetske javnosti, a zbog njihove pojave na društvenim mrežama crv sumnje se uvukao i među pobornicima Kremlja.

CRV SUMNJE U KREMLJU! Šta ako je sve samo navlakuša?!

Foto: Tanjug/AP

Ruski ratni blogeri, kako navodi britanski Institut za proucavanje rata (ISW) strahuju da bi objavljivanje poverljivih dokumenata moglo da bude deo opsežnog dezinformacionog rata koji bi Rusiju mogao skupo da košta.

- Nekoliko istaknutih ruskih vojnih blogera fokusirano je na mogućnost da su objavljeni dokumenti dezinformacije koje su namerno plasirane kako bi zbunile ruski vojni vrh - navodi se u analizi, prenosi Newsweek.

Iako u britanskom think-tenku nisu želeli ni da potvrde ni demantuju autentičnost procurelih dokumenata, u izveštaju se konstatuje da su oni izazvali "spekulativnu teskobu" medu ruskim vojnim blogerima, naglašavajuci da se u toj zajednici izražava "strah od potencijalnih ukrajinskih protuofenziva".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Jedan vojni bloger izjavio je da bi curenje dokumenta moglo biti do veće ukrajinske kampanje da obmanu ruske snage pre protuofenzive. Drugi ruski vojni bloger primetio je da postoji istorijski presedan za vojske koje su širile lažne informacije o planovima pre pokretanja iznenadnih ofanziva - navodi se u analizi.

Sve se, inače, događa u jeku priča o ukrajinskoj kontraofanzivi koju mnogi očekuju u mesecima pred nama, a prvi dokumenti pojavili su se na društvenim mrežama uključujući Tviter i Telegram.

U međuvremenu, procureo je i drugi kontigent poverljive dokumentacije, koja se doduše, ne odnosi na Ukrajinu, već odnosa SAD-a s Kinom i raznim silama na Bliskom istoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tole

10.04.2023 08:41

Sumnjam u vesti o gušenju. Odgovor na hapšenje novinara špijuna