RUSIJA LANSIRALA I INTERKONTINETALNU BALISTIČKU RAKETU: Kamere sve zabeležile (VIDEO)

Autor:

Svet

12.04.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo je objasnio da je svrha lansiranja bila provera sposobnosti borbene opreme za interkontinentalne balističke rakete.

RUSIJA LANSIRALA I INTERKONTINETALNU BALISTIČKU RAKETU: Kamere sve zabeležile (VIDEO)

Foto: printscreen Twitter/RT

Ruske raketne strateške snage izvele su uspešno probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete sa poligona Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministarstvo je objasnilo da je svrha lansiranja, koje je obavljeno na jugu zemlje u utorak, bila provera sposobnosti borbene opreme za interkontinentalne balističke rakete i da je omogućilo je da se potvrdi "ispravnost tehničkih rešenja koja su korišćena u razvoju novih strateških raketnih sistema", prenosi RIA Novosti.

 

 

- Probna bojeva glava rakete pogodila je s preciznošću lažni cilj na poligonu Sari-Šagan u Kazahstanu - saopštilo je ministarstvo, prenosi Tanjug.

U saopštenju je naglašeno i da su "zadaci lansiranja u potpunosti izvršeni" i da su pripadnici vojnih snaga koji su učestvovali u vežbi "u celosti uspeli da izvrše postavljene zadatke".

Nedavno je Kremlj izazvao pometnju svojom objavom da će stacionirati taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

Takvo oružje ima kraći domet od interkontinentalnih balističkih raketa koji mogu da pređu udaljenosti veće od 5.000 kilometara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading