PRED ZGRADOM SUDA OKUPILE SE TRAMPOVE PRISTALICE! Opsadno stanje u Njujorku, strahuje se od NEREDA (FOTO)

Autor:

Svet

04.04.2023

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitav događaj prate opsežne mere bezbednosti u Njujorku.

PRED ZGRADOM SUDA OKUPILE SE TRAMPOVE PRISTALICE! Opsadno stanje u Njujorku, strahuje se od NEREDA (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp pojaviće se danas pred sudom u Njujorku zbog optužbi da je tokom predizborne kampanje 2016. godine platio 130.000 dolara porno zvezdi Stormi Danijels u zamenu za njeno ćutanje povodom tvrdnji o seksualnoj aferi sa Trampom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Neredi, hapšenje, Donald Tramp

 

Tramp će danas biti formalno uhapšen, ali se očekuje da će nakon čitanja optužnice bude slobodan. Pre izlaska pred sudiju Huana Merčana, u okviru redovne procedure najverovatnije će mu biti uzeti otisci prstiju i biće fotografisan, prenosi Glas Amerike.

Čitav događaj prate opsežne mere bezbednosti u Njujorku. Metalne ograde postavljene su oko Trampovog tornja i zgrade suda na Menhetnu. Policijske snage raspoređene su u okolini oba zdanja. Takođe, pred zgradom suda pojavile su se Trampove pristalice koje je prošlog meseca bivši predsednik pozivao na proteste.

Republika

Foto: Profimedia

Neredi, hapšenje, Donald Tramp

 

Pred sudom su se okupile pristalice i protivnici Donalda Trampa, policija ih razdvaja. Puno je policije, ali i novinara, fotoreportera i snimatelja.

Za podne po lokalnom vremenu, radikalna republikanska zastupnica Mejdžori Tejlor Grin zakazala je protest protiv optužnice. Gradonačelnik Njujorka Erik Adams upozorio je demonstrante da ne izazivaju nerede.

- Naša poruka je jednostavna: kontrolišite se. Njujork je naš dom, a ne poligon za vaš gnev - poručio je Adams te pozvao Tejlor Grin i njene pristalice da se "pristojno ponašaju".
O najavljeni protestima u Njujorku oglasio se i američki predsednik Džo Bajden, koji je na pitanje da li je zabrinut zbog mogućih nereda rekao: "Ne, imam poverenja u njujoršku policiju".

Njujorška policija poručuje da je spremna za veliku bezbednosnu operaciju. Navode kako ne očekuju nasilje, ali dodaju kako je 35.000 uniformisanih policajaca u stanju visoke pripravnosti.

Tramp još popularniji u stranci

Tramp je povećao podršku unutar Republikanske stranke nakon što je objavljeno da će se suočiti sa krivičnom prijavom u vezi sa "tajnim novcem".

Anketa pokazuje da 48 odsto republikanaca želi da Tramp bude predsednički kandidat njihove stranke, što je za četiri odsto više nego pre dve sedmice.

Istraživanje Rojtersa i Isposa pokazuje da 19 odsto anketiranih podržava guvernera Floride Rona de Santisa, što je pad od čak 30 odsto u odnosu na prošli mjesec.

Ostali mogući kandidati ispred republikanaca imaju jednocifrene brojeve podrške.

Reč je o internoj anketi sprovedenoj odmah nakon što je objavljena vest da će se Tramp suočiti sa krivičnom prijavom.

Donald Tramp je ocenio je da se radi o političkom progonu iza kojeg stoji Demokratska stranka, koja, kako je naveo, nastoji da ga spreči da se kandiduje i pobedi na izborim za predsednika SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading