PRIČA MLADE UKRAJINKE TERA SUZE NA OČI: Neki misle da sam luda, ali idem sa ocem na front! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

08.03.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada Ukrajinka sa svojim ocem u borbi za svoju zemlju.

PRIČA MLADE UKRAJINKE TERA SUZE NA OČI: Neki misle da sam luda, ali idem sa ocem na front! (FOTO)

Foto: Ilustracija:Shutterstock, Tanjug/AP

Mlada devojka, Ana Režnik, rodom iz  Harkova u Ukrajini, posle završenog koledža na kom je diplomirala 2017. godine u Zapadnoj Saksoniji odlučila je da se vrati u svoju zemlju zbog rata koji je protiv te države pokrenula Ruska Federacija.

Prema pisanju britaskog Sana, njen cilj je bio da pomogne u toj borbi, a i svome ocu koju se nalazi u gradskoj 127. brigadi, a koji je i komadant iste.

Kako se navodi, novinarske ekipe San-a sreli su ih u podzemnom bunkeru u severnom delu grada koji je bio sakriven u ruševinama.

Kako priča za San, ona je za kratko vreme i uz pomoć svoga oca uspela je da savlada tehnike rukovanja automatskom puškom i pištoljem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Reznik (@anna_reznik)

Njihovi položaji na liniji fronta su krajnje nepovoljni, u blizini padaju granate i ruše se bespilotne letelice, takozvane kamikaze, a svega na samo par stotina metara od ruske granice.

- Bilo je strašno vratiti se, ali kada sam odlučila da se vratim, više nisam osećala strah. Čim sam stigao ovde, shvatila sam da je ovo mesto gde moram da budem. Ovo je istorijsko vreme za moju zemlju i dešava se u mom rodnom gradu - rekla je Ana za britanski San.

Foto: Tanjug/AP

 

Njena mama sa braćom i sestara napustili su Ukrajinu, i pridružili se prijateljima u južnoj Francuskoj, dok su ona i njen tata odlučili da se prijave za borbu.

Kako priča za naš portal ona je preživela i napad ruskih tenkova i dodala je:

- Neki misle da sam luda, a na prvom mestu moja majka koja je bila protiv toga.

Prošle jeseni učestvovala je u ukrajinskoj kontraofanzivi u Harkovu kada su ruske snage pobegle.

- Povremeno smo bili na nulti liniji, na mestu gde nismo imali gde da se sakrijemo. Svaki dan je grad bombardovan. Gledali smo kako padaju rakete i bežali u bunkere da se sakrijemo - ispričala je Ana za ovaj britanski list.

Vojna pravila sprečavaju Anu da služi vojsku, ali je ona trenutno sa ocem u 249. bataljonu.

- Zaista sam ponosan na nju. Pokušavam da ne razmišljam o lošim stvarima koje mogu da se dogode, ali ponekad je to nemoguće. Stalno smo u kontaktu i šaljemo poruke jedno drugome da vidimo da li je sve u redu - rekao je ponosni otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading