PUKLO IZMEĐU GUVERNERA PETERBURGA I PRIGOŽINA! Šok informacije iz Rusije: Optužbe da Vanger planira "antidržavne provokacije"!

Autor:

Svet

07.03.2023

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razdor između pojedinih ruskih zvaničnika i Vanger grupe na čijem čelu je Jegvenij Prigožin, o čemu već danima u nazad bruje mediji na Zapadu, više se ne može sakriti - naprotiv, po svemu sudeći uskoro će dostići kulminaciju.

PUKLO IZMEĐU GUVERNERA PETERBURGA I PRIGOŽINA! Šok informacije iz Rusije: Optužbe da Vanger planira "antidržavne provokacije"!

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Printscreen

Da je nešto trulo na liniji Vagner-ruski državni vrh, pokazuje i javni nastup guvernera Sankt Peterburga Aleksandara Beglov koji je uputio pismo univerzitetskim upravama tražeći da se studentima ne dozvoli učešće u skupovima koje navodno organizuju Vagnerovci.

Kako prenosi Insajder.ru, potvrda da je Beglov upitio navedeno pismo stigla je od neimenovanog izvora sa jednog od Univerziteta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Beglov

- U uslovima kada naša zemlja vodi tešku borbu ne samo sa ukrajinskim fašistima, već i sa NATO-om, koji je doveo u pitanje dalje postojanje Rusije, bilo kakve provokacije unutar zemlje pomažu neprijatelju. U cilju sprečavanja vršenja nezakonitih radnji, uplitanja u antidržavne aktivnosti, molimo vas da preduzmete mere za sprečavanje učešća studenata ustanova na čijem ste čelu u nedozvoljenom masovnom događaju - navodi se u tekstu pisma.

Podsetimo, pojedini Telegram kanali ranije su distribuirali publikacije sa snimcima ekrana navodno sa javnih stranica bliskih osnivaču PMC Vagner, Jevgeniju Prigožinu.

- Peterburžani su pozvani da prisustvuju mitingu 8. marta protiv Beglova - navodi Insajder.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sasa

07.03.2023 17:49

Ovaj nato portal niko ne cita Zasto volo bi da znam