AKO SE POVUČEMO, SVE ĆE DA SE URUŠI! Vagnerovac oštro udario na Kremlj: Da li je ovo birokratija ili IZDAJA?

Autor:

Svet

06.03.2023

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlog meseca optužio je ministra obrane Sergeja Šojgua i druge za "izdaju" zbog uskraćivanja isporuke municije njegovoj grupi.

AKO SE POVUČEMO, SVE ĆE DA SE URUŠI! Vagnerovac oštro udario na Kremlj: Da li je ovo birokratija ili IZDAJA?

Foto: Printscreen/Telegram

Osnivač ruske plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin rekao je da njegovim snagama koje se bore za kontrolu nad ukrajinskim gradom Bahmutom nedostaje oružja, te da će se celi front srušiti ako budu prisiljeni na povlačenje.

- Ako se Vagner sada povuče iz Bahmuta, celi front će se urušiti. Situacija neće biti sjajna za sve vojne formacije koje štite ruske interese - rekao je Prigožin u videu objavljenom tijekom vikenda. 

 

https://t.me/orchestra_w/5361

 

Reuters nije mogao nezavisno potvrditi kada i gde je video snimljen. Snimka je objavljena na Telegram kanalu koji je širio vesti o Prigožinu i povezao se s Vagnerovom grupom. Video nije objavljen na Prigožinovom uobičajenom kanalu pres službe.

U petak se hvalio da je Bahmut praktično osvojen

Prigožin je u petak rekao da su njegove jedinice "praktično opkolile Bahmut", gde su se borbe intenzivirale prošle nedelju, a ruske snage napadaju s gotovo svih strana.

Ali u nedelju se požalio da većina municije koje je njegovim snagama obećala Moskva u februaru još nije isporučena.

- Za sada pokušavamo otkriti razlog: je li to obična birokratija ili izdaja - rekao je Prigožin na svom uobičajenom kanalu Telegram službe za medije.

Šef plaćenika redovno kritikuje ruske čelnike i generale. Prošlog meseca optužio je ministra obrane Sergeja Šojgua i druge za "izdaju" zbog uskraćivanja isporuke municije njegovoj grupi.

U gotovo četverominutnom videu objavljenom na Telegram kanalu Wagner Orchestra, Prigožin je rekao da su njegovi vojnici zabrinuti da ih Moskva želi proglasiti mogućim žrtvenim jarcima ako Rusija izgubi rat.

- Ako se povučemo, onda ćemo zauvek ući u istoriju kao ljudi koji su učinili glavni korak ka gubitku rata - rekao je Prigožin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading