LETELO PERJE U GRUZIJSKOM PARLAMENTU: Nakon žustre rasprave, poslanici se potukli! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.03.2023

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku iz parlamenta vidi se kratka ali nasilna tuča između poslanika gruzijskog parlamenta.

LETELO PERJE U GRUZIJSKOM PARLAMENTU: Nakon žustre rasprave, poslanici se potukli! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Kanal13

U parlamentu Gruzije dogodio se incident kada su se nakon žestoke rasprave potukli poslanici.

Naime, tokom rasprave o zakonu o stranim agentima, došlo je do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između poslanika vladajuće koalicije i opozicije.

 

 

Na snimku iz parlamenta vidi se kratka ali nasilna tuča između poslanika koja je izbila nakon što je, kako se navodi, predsednik odbora za pravne poslove udario lidera opozicione partije Ujedinjeni nacionalni pokret, koja se protivi zakonu.

Vladajuća koalicija Gruzijski san prošlog meseca je objavila da podržava zakon, koji tek treba da prođe druge faze odobrenja pre nego što bude usvojen, dok ga kritičari porede sa ruskim zakonom iz 2012. godine, koji se od tada širio i koristio za, kako piše Reuters, obračun sa ruskim civilnim društvom i nezavisnim medijima.

Zakon predviđa da se organizacije koje dobijaju više od 20 odsto finansiranja iz inostranstva registruju kao "strani agenti" i da budu podvrgnute nadzoru Ministarstva pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading