ŠOJGU STIGAO NA UKRAJINSKO RATIŠTE: Šef Vagnera oštro reagovao, ruski ministar oči u oči sa borcima!

Autor:

Svet

04.03.2023

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju se navodi da je Šojgu posetio istureno komandno mesto jedne od formacija Istočnog vojnog okruga.

ŠOJGU STIGAO NA UKRAJINSKO RATIŠTE: Šef Vagnera oštro reagovao, ruski ministar oči u oči sa borcima!

Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, tokom posete ruskim snagama koje su raspoređene u Ukrajini, dodelio je ordenje vojnim licima i susreo se sa višim komandantima, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je Šojgu posetio istureno komandno mesto jedne od formacija Istočnog vojnog okruga u južnom Donjecku.

Na snimku, koji je objavilo ministarstvo na Telegramu, Šojgu se vidi kako dodeljuje medalje ruskim vojnim licima, kao i da se nalazi u poseti porušenom gradu zajedno sa komandantom okruga general-pukovnikom Rustamom Muradovim.

Na drugom snimku, koji je ministarstvo objavilo kasnije, Šojgu predsedava sastankom sa višim komandantima, uključujući načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova igenerala Sergeja Surovikina, jednog od Gerasimovljevih zamenika, preneo je Rojters.

Šojgu, koji je ministar odbrane od 2012. godine, izložen je oštrim kritikama zagovornika rata zbog učinka u sukobu u Ukrajini.

Osnivač ruske privatne paravojne organizacije „Vagner“, Jevgenij Prigožin, optužio je Šojgua i druge vojne rukovodioce za uskraćivanje isporuka municije toj grupi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Ime

04.03.2023 19:19

Sve se odvija polako zbog kuvanja žabe. Događaji na ratištu su samo mali deo događanja.