UMRO VOĐA AZOVA! Postao poznat u borbama za Mariupolj, u ruskom zarobljeništvu se bukvalno prepolovio!

Autor:

Svet

23.02.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oleh Mudrok, komandant 1. bataljona puka Azov, koji je šest meseci proveo u ruskom zarobljeništvu i preživeo eksploziju u logoru za ratne zarobljenike Olenivka, preminuo je u četvrtak, prenose ukrajinski mediji.

UMRO VOĐA AZOVA! Postao poznat u borbama za Mariupolj, u ruskom zarobljeništvu se bukvalno prepolovio!

Foto: twitter.com/printscreen

Vest o njegovoj smrti objavio je Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, a potvrdio njegov nećak Danilo, ne otkrivajući uzroke smrti.

Oleh Mudrak branio je Marijupolj još 2014. godine, a učestvovao je i u žestokim borbama za čeličanu Azovstalj nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine. Ruske snage su ga uhvatile nakon što su ukrajinske snage napustile Azovstalj, a u septembru je vraćen u Ukrajinu u okviru razmene zarobljenika.

Bila je to velika razmena u kojoj je prokremljski orijentisani ukrajinski opozicioni političar Viktor Medvedčuk razmenjen za 200 ukrajinskih zatvorenika.

 

 

- Prvo nam je ponuđeno da vratimo 50 naših ljudi u zamenu za jednog od onih u pritvorskom centru Službe bezbednosti Ukrajine. Razgovarali smo. Insistirali smo. Broj od 50 je porastao na 200 - rekao je tada Zelenski.

Podsetimo, pripadnici puka Azov i drugih jedinica predali su se u maju prošle godine nakon što su više od dva meseca držali položaj u ogromnoj čeličani Azovstalj i branili Marijupolj, važan lučki grad na jugu Ukrajine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Predragm

24.02.2023 16:33

Vidi se da je otrovan sa stroncijumom. Tako ce i Putin biti uklonjen.

pravednik

26.02.2023 17:29

Crkao!!!