RUSKE RAKETE U EVROPSKOJ UNIJI! Lansirane s brodova u Crnom moru

Autor:

Svet

10.02.2023

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske rakete u vazdušnom prostoru Rumunije.

RUSKE RAKETE U EVROPSKOJ UNIJI! Lansirane s brodova u Crnom moru

Foto: Printscreen/Twitter RT;Tanjug/AP

Danas oko 10.18, dve ruske rakete Kalibr prešle su državnu granicu sa Moldavijom. U 10.33 ove rakete prošle su vazdušni prosotor Rumunije. Nakon toga, rakete su ponovo ušle u vazdušni prostor Rumunije na prelazu granica tri države.

Guverner Nikolajevske oblasti Vitaliji Kim saopštio je ukrajinskim medijima da je prilikom jutrošnjeg ruskog napada jedna krstareća raketa H-101 preletela Moldaviju dok je letela na zapad Ukrajine.

Moldavska televizija PRO TV navela je da su zvaničnici Ministarstva odbrane Moldavije u kontaktu sa njihovim novinarima rekli da proveravaju ove navode koje je izneo guverner Nikolajskevske oblasti Vitaliji Kima.

Oglasilo se Ministarstvo odbrane

Ministarstva odbrane Moldavije saopštilo je da je u 10.18 sati detektovan projektil, koji je prešao vazdušni prostor iznad grada Mokra u pridnjestrovskom regionu, a kasnije i iznad grada Kosauci u okrugu Soroca, u pravcu Ukrajine.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da „prati situaciju u regionu i osuđuje narušavanje vazdušnog prostora Republike Moldavije“.

Ministarstvo odbrane Moldavije je inače saopštilo da je početkom oktobra 2022 identifikovalo tri ruske rakete koje su letelie iznad vazdušnog prostora Moladavije i da ih je ruska vojska lansirala iz zone Crnog mora ka ciljevima u Ukrajini.

Krajem oktobra u blizini mesta naslavči na samoj moldavsko-ukrajinskoj granici pala je jedna ruska raketa H-101. Jaka eksplozija koja je potresla ovo mesto na granici nije izazvala veća opštećenja osim što je usled detonacije popucalo nekoliko prozora na kućama, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading