ORBAN ODBIO DA APLAUDIRA ZELENSKOM USRED BRISELA! Nova fotografija bacila novo svetlo na SKANDAL! "Mađarska pripada mirovnom kampu"!

Autor:

Svet

09.02.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kovač je na svom Tviter nalogu podelio fotografiju na kojoj se Orban i Zelenski rukuju na marginama sastanka Evropskog saveta, koju je takođe objavio i Orban na svom Instagram profilu.

ORBAN ODBIO DA APLAUDIRA ZELENSKOM USRED BRISELA! Nova fotografija bacila novo svetlo na SKANDAL! "Mađarska pripada mirovnom kampu"!

Foto: Tanjug/AP

Na društvenim mrežama ranije danas je objavljen video snimak iz Brisela na kom se vidi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski koji, u pratnji predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, prilazi šefovima zemalja članica EU.

 

 

Ono što je svima zapalo za oko jeste mađarski premijer koji u tom trenutku nije aplaudirao Zelenskom, uprkos tome što su skoro svi drugi okupljeni to uradili uoči zajedničkog fotografisanja lidera EU u Briselu.

Ta scena zbunila je mnoge korisnike društvene mreže, s obzirom da su svi sem Viktora Orbana aplaudirali Zelebskom, dok je mađarski premijer odbio d a mu pruži podršku u vidu aplauza, a još nije poznato da li je ovo slučajno ili namerno.

 

 

Naime, odmah nakon što je ovaj snimak počeo da kruži mrežama, Viktor Orban je objavio fotografiju sa Volodimirom Zelenskim, na kojoj se vide mađarski premijer i ukrajinski predsednik kako se rukuju.


Državni sekretar za međunarodne komunikacije Mađarske Zoltan Kovač saopštio je da će Mađarska da nastavi da pruža humanitarnu i finansijsku pomoć Ukrajini.

Ova izjava usledila je nakon današnjeg sastanka predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i mađarskog premijera Viktora Orbana u Briselu.

 

 

Naime, Kovač je na svom Tviter nalogu podelio fotografiju na kojoj se Orban i Zelenski rukuju na marginama sastanka Evropskog saveta, koju je takođe objavio i Orban na svom Instagram profilu.

- Podržavamo trenutni prekid vatre kako bismo izbegli nove smrtne slučajeve. Mađarska pripada mirovnom kampu - rekao je Orban ukrajinskom predsedniku, naveo je Kovač.

Zelenski je tokom govora na posebnoj plenarnoj sednici Evropskog parlamenta uputio reči zahvalnosti evropskim liderima zbog pomoći koju pružaju njemu i Ukrajini tokom invazije Rusije na njegovu državu, a tom prilikom istakao je i da se njegova zemlja približava pridruživanju Evropskoj uniji.

Ranije je saopšteno da će ukrajinski predsednik da učestvuje na samitu EU u Briselu, koji se održava od 9. do 10. februara.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zorica

10.02.2023 06:16

Zelenski se ponaša kao Vođa a ovi mu se klanjaju i aplaudiraju.