AMERIKANCI DIGLI AVIJACIJU DA BI OBORILI BALON ZA REKREACIJU!? Balonaši iz Ilinoisa: Balon nestao iznad Aljaske kada je vojska "oborila NLO"!

Autor:

Svet

17.02.2023

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džozef Bajden izneo je u četvrtak svoje prve javne primedbe na tu temu i priznao da je trenutna procena obaveštajnih službi da su ta tri objekta najverovatnije baloni vezani za privatne kompanije.

AMERIKANCI DIGLI AVIJACIJU DA BI OBORILI BALON ZA REKREACIJU!? Balonaši iz Ilinoisa: Balon nestao iznad Aljaske kada je vojska "oborila NLO"!

Foto: Tanjug/AP

Klub balonaša amatera sa sedištem u američkoj državi Ilinois saopštio je da je jedan od njegovih malih balona nestao nakon što je poslednji put prijavio lokaciju iznad Aljaske u subotu, istog dana kada je američka vojska oborila neidentifikovani objekat u istom regionu, objavio je danas (CNN).

- Piko balon K9YO je poslednji put prijavljen 11. februara u 00.48 sati u blizini ostrva Hagemajster posle 123 dana i 18 sati leta - navodi se na blogu Brigade balona iz Severnog Ilinoisa (NIBBB) od 14. februara.

CNN je naveo da nije uspeo da stupi u kontakt sa NIBBB.

Severnoamerička komanda vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD) odložila je pitanja Savetu za nacionalnu bezbednost radi identifikacije objekata i nije imala dodatnih informacija, rekla je portparol američke severne komande i NORAD-a.

Mogućnost da bi taj balon mogao da bude jedan od tri neidentifikovana objekta koje je oborila američka vojska, prvi put je objavio "Aviejšn vik" u četvrtak.

Američki predsednik Džozef Bajden izneo je u četvrtak svoje prve javne primedbe na tu temu i priznao da je trenutna procena obaveštajnih službi da su ta tri objekta najverovatnije baloni vezani za privatne kompanije, rekreaciju ili istraživačke institucije.

- Šaljemo mali predajnik, sa GPS praćenjem i antenom na balonu ispunjenom vodonikom - piše na veb stranici NIBBB na kojoj se navodi da su njegovi članovi, od dece do odraslih, lansirali više od 25 balona od osnivanja grupe u junu 2021. godine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading