"REKAO SAM IM DA TO URADE ŠTO PRE"! Džo Bajden se oglasio posle obaranje KINESKOG ŠPIJUNSKOG BALONA!

Autor:

Svet

04.02.2023

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspešno su oborili sumnjivi kineski balon i želim da pohvalim naše avijatičare koji su to uradili, rekao je Bajden.

"REKAO SAM IM DA TO URADE ŠTO PRE"! Džo Bajden se oglasio posle obaranje KINESKOG ŠPIJUNSKOG BALONA!

Foto: Tanjug/Ap

Predsednik Amerike Džo Bajden rekao je da je misija obaranja sumnjivog kineskog špijunskog balona kod istočne obale u subotu bila uspešna i da je naredio Pentagonu da obori letelicu s neba čim to bude bezbedno.

- U sredu, kada sam obavešten o balonu, naredio sam Pentagonu da ga obori što je pre moguće - rekao je predsednik novinarima u Hagerstaunu u Merilendu.

- Odlučili su, bez nanošenja štete nikome na zemlji, odlučili su da je najbolje vreme da to urade kada je prešla vodu... . Uspešno su ga oborili i želim da pohvalim naše avijatičare koji su to uradili - dodao je predsednik.

Upitan da li je to bila preporuka njegovog tima za nacionalnu bezbednost, Džo Bajden je ponovio:

- Rekao sam im da ga obore. Rekli su mi da sačekamo najbezbednije mesto za to.

Američki državni sekretar Entoni Blinken "jasno je stavio do znanja" u svom razgovoru sa najvišim kineskim diplomatom Vang Jijem u petak ujutro da SAD "zadržavaju pravo da preduzmu bilo koju akciju koju smatramo prikladnom da zaštiti naše interese", rekao je visoki zvaničnik američke administracije za CNN u subotu.

Američki vojni zvaničnici oborili su u danas popodne špijunski balon kod istočne obale, iznad Atlantskog okeana u blizini Karoline.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading