ŠOKANTNE TVRDNJE AMERIČKOG GENERALA! Svet da se spremi za kataklizmu: SAD ulazi u rat sa Kinom, OVO SU RAZLOZI!

Autor:

Svet

28.01.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najviših vojnih zapovednika svojim je podređenima naredio da se ozbiljno pripreme za vojni sukob s Kinom.

ŠOKANTNE TVRDNJE AMERIČKOG GENERALA! Svet da se spremi za kataklizmu: SAD ulazi u rat sa Kinom, OVO SU RAZLOZI!

Foto: Shutterstock

General američkih vazduhoplovnih Majk Minihan snaga predviđa da će SAD već 2025. godine biti u ratu s Kinom!

Jedan od najviši vojnih zapovednika, na čijoj uniformi ponosno stoje četiri generalske zvezde, svojim je podređenima, piše NBC News, juče poslao dopis u kojim ih obaveštava kako predviđa početak rata s Kinom u iduće dve godine. Upozorava ih da se ozbiljno pripreme za vojni sukob s drugom najjačom svetskom vojnom silom.

- Nadam se da sam u krivu. Ali sve u meni govori da ću se boriti 2025. godine - poručio je svojim vojnicima general Majk Minihan, pod čijim je zapovedništvom sila od skoro 50.000 vojnika i 500 aviona. U svom dopisu general Minihan piše kako će iduće godine i Tajvan i SAD imati predsedničke izbore, što će kineskom vođi Si Đinpingu otvoriti priliku za napad na Tajvan.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Oneindia News

Američki borbeni avioni

Memorandum je upućen svim zapovednicima u američkim vazduhoplovnim snagama. Svima je naređeno da do 28. februara izveste generala Minihana o svim naporima koje su učinili u pripremi za borbu protiv Kine.

Takođe, general im savetuje da prihvate određeni rizik u pripremama i vežbama za mogući sukob s Kinom. Nakon što je u medijima objavljen sadržaj njegovog dopisa, službenik američkog Ministarstva obrane rekao je kako Minihanovi komentari "ne predstavljaju stav ministarstva o Kini".

Šef za odnose s javnošću u Ministarstvu obrane, general Patrik Rajder poručio je kako "strategija nacionalne obrane jasno pokazuje da je Kina glavni izazov za Ministarstvo obrane".

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Oneindia News

Majk Minihan

- Naš fokus ostaje da zajedno sa saveznicima i partnerima radimo na očuvanju mirne, slobodne i otvorene indo-pacifičke regije - rekao je Rajder.

NBC News podseća kako je još u martu 2021. godine Filip Dejvidson, tadašnji zapovednik američkog Indo-pacifičke regije, na saslušanju pred Odborom za oružane snage u Senatu rekao da je "Tajvan očito jedna od kineskih ambicija".

- Mislim da će se pretnja manifestovati do kraja ove decenije. Zapravo, u sledećih šest godina - rekao je Dejvidson.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivica

28.01.2023 14:08

Tamo neki generalčić predviđa i sprema svoje podređene za rat sa Kinom. A ostali? Pa čekaju odluku vrhovne komande. Znači on je ratno huškaš. Cccc