NAPAD DRONOVIMA NA SEVASTOPOLJ: Rusi celu noć lansirali krstareće rakete i dronove kamikaze!

Autor:

Svet

16.02.2023

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I ruska i ukrajinska PVO dejstvovala.

NAPAD DRONOVIMA NA SEVASTOPOLJ: Rusi celu noć lansirali krstareće rakete i dronove kamikaze!

Foto: printscreen twitter

Guverner Sevastopolja Mihail Razvozhaev, oglasio se na Telegramu rano jutros i saopštio da je ruska PVO iznad mora u blizini ovog grada oborila dva ukrajinska drona.

- Opet napad ukrajinskih besiplotnih letelica. Trenutna situacija: dve bespilotne letelice oborene iznad mora. Naše snage nastavljaju da odbijaju napad - napisao je on.

Zasad drugih informacija nema.

Međutim, u noći između srede i četvrtka na nebu Ukrajine dominirali su dronovi kamikaze Šahid 136 i krstareće rakete, prenosi Kurir.

U pitanju su krastareće rakete tipa kalibr koje su lansirane sa podmornica u Crnom moru. Snažne eksplozije su odjeknule u centralnoj i zapadnoj Ukrajini.

Na meti dronova i raketa bile su Sumska i lavovska oblast gde je zabeleženo 5 detonacija. Ukrajinska PVO dejstvovala je u okolini Nikolajeva i Odese.

Eksplozije su odjeknule i u Kremenčugu, Kirovgradskoj oblasti, kao i Čerkaskoj.

Ukrajinsko vazduhoplovstvo navelo je da je njihova PVO tokom noći oborila 16 krstarećih raketa od 32 projektila koliko je bilo lansirano na ciljeve u centralnoj i zapadnoj Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading