PUTIN SPREMA ZASTRAŠUJUĆI NAPAD! Udar za godišnjicu rata: Moskva planira napade iz tri pravca! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.02.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panika u Kijevu.

PUTIN SPREMA ZASTRAŠUJUĆI NAPAD! Udar za godišnjicu rata: Moskva planira napade iz tri pravca! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Vladimir Zelenski, rat u Ukrajini

Ukrajina je danas upozorila da se Rusija sprema za "maksimalnu eskalaciju" rata dok se Kijev priprema za dugo očekivanu prolećnu ofanzivu Moskve u tri pravca.

Oleksij Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, rekao je da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da planira još jedan istovremeni napad na zemlju sa severa, juga i istoka 24. februara koji bi se poklopio sa godišnjicom početka rata.

Danilov je upozorio da najkrvavije bitke "tek predstoje" i da će se desiti u narednih nekoliko meseci, što će biti "definišući" trenutak rata.

 

 

- Rusija se priprema za maksimalnu eskalaciju. Okuplja sve što je moguće, izvodi vežbe i trenira - rekao je on za Skaj njuz, a prenosi Dejli mejl.

- Kada je u pitanju ofanziva iz različitih pravaca, za sada, mogu reći da ne isključujemo nijedan scenario u naredne dve do tri nedelje. Očekuje se da će Rusija pokrenuti veliki napad, da će narediti snagama južno od Belorusije, severno od Krima i istočno od Donbasa da opkole snage Kijeva. Danilov je rekao da bi Putin mogao da pokrene svoju trostruku ofanzivu na Ukrajinu na godišnjicu rata 24. februara. Shvatamo da je sve na stolu - rekao je on.

Govoreći o tome da li najgore tek dolazi na ratištu, Danilov je rekao: "Naravno, prošli smo kroz dug i težak period, ali sam svestan da glavne borbe tek predstoje i da će se desiti ove godine za dva do tri meseca. Ovo će biti odlučujući meseci u ratu. Imamo svoje planove i oni su nam jasni. Oni nisu skriveni od naših glavnih partnera.'

Njegovi komentari usledili su nakon što je najviši ukrajinski general Valerij Zalužni rekao za Ekonomist prošlog meseca da Rusija priprema 200.000 novih vojnika za veliku ofanzivu koja bi mogla da dođe sa istoka, juga ili čak iz Belorusije na proleće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading