JOŠ JEDAN PUTINOV GENERAL NAĐEN MRTAV: Nedavno ga otpustio šef Kremlja, nakon toga usledila misteriozna smrt

Autor:

Svet

13.02.2023

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena generala Vladimira Makarova čula pucanj u njihovoj seoskoj kući, a onda ga pronašla mrtvog.

JOŠ JEDAN PUTINOV GENERAL NAĐEN MRTAV: Nedavno ga otpustio šef Kremlja, nakon toga usledila misteriozna smrt

Foto: Profimedia

Vladimir Makarov (67) bio je ruski general zadužen za ‘borbu protiv ekstremizma’ u Rusiji. Nedavno ga je Vladimir Putin otpustio iz službe, da bi potom bio pronađen mrtav u selu Golikovo u blizini Moskve, piše Kurir.

Makarova supruga Valentina bila je u seoskoj kući sa suprugom u selu Golikovo u blizini Moskve u 7 ujutro kada je čula pucanj, kažu lokalni izveštaji.

Neki izveštaji kažu da je u blizini pronađena lovačka puška Berkut-2M. Drugi izveštaji kažu da je pištolj otkriven.

Njegova supruga je pozvala člana porodice i pozvala hitnu pomoć, ali bolničari nisu uspeli da spasu Makarova, navodi se u izveštajima i on je proglašen mrtvim.

NEJASNI RAZLOZI OTPUŠTANJA

Porodicu poginulog generala ispitivao je ruski istražni komitet, izvestio je Moskovski komsomolec, moskovski dnevni list.

On je navodno predvodio suzbijanje protivnika ruskog predsednika, kao i novinara za koje se smatra da su neprijateljski raspoloženi prema Kremlju. Bio je zamenik načelnika Glavne uprave za borbu protiv ekstremizma pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je bila zadužena i za borbu protiv terorizma.

Makarov je preduzeo akciju i protiv mladih ljudi koji su protestovali protiv Putina.

Putin je izdao dekret da ga otpusti prošlog meseca, navodi se. Međutim, njegovi razlozi za to ostaju nejasni, piše Kurir.

BIO U DEPRESIJI

U publikaciji se navodi da se vatreno oružje nalazi u kući. Rođaci su rekli da „nije znao šta da radi“ nakon što ga je Putin otpustio.

Telegram kanal VChK-OGPU citira izvor koji kaže da je Makarov bio u „dubokoj depresiji“ nakon svrgavanja, piše Kurir.

ČETIRI MISTERIOZNE SMRTI

Od 24. do 26. decembra desio se niz od četiri misteriozne smrti.

26. decembra Pavel Antonov – najbogatiji poslanik ruske Dume (parlamenta) i Putinov kritičar – poginuo je u Indiji ispavši kroz prozor hotela. Njegov saputnik Vladimir Bidenov pronađen je mrtav u istom hotelu četiri dana ranije.

Aleksej Maslov (69) bivši načelnik ruskih kopnenih snaga, preminuo je u bolnici 25. decembra, dok je Aleksandar Buzakov, deceniju na čelu ruskih „admiralitetskih brodogradilišta“, preminuo 24. decembra.

U julu je penzionisani general-major Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije Jevgenij Lobačov (76) pronađen mrtav u julu u Moskvi. Njegova smrt je takođe proglašena samoubistvom, piše Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading