"VIŠE OD 100 RUSKIH VOJNIKA POSLATO JE U PAKAO"! Ukrajinci objavili novi snimak raketnog udara u Soledaru (VIDEO)

Autor:

Svet

12.01.2023

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teške borbe su porpuno razorile Soledar.

"VIŠE OD 100 RUSKIH VOJNIKA POSLATO JE U PAKAO"! Ukrajinci objavili novi snimak raketnog udara u Soledaru (VIDEO)

Foto: twitter.com/TWMCLtd

Ukrajina tvrdi da je ubila više od 100 ruskih vojnika u koordinisanom napadu tokom brutalne borbe na liniji fronta za kontrolu grada Soledara u još jednom razornom porazu za vojsku predsednika Rusije Vladimira Putina.

Ukrajinska vojska je saopštila da je veliki broj neprijateljskih vojnika "otišao zajedno u pakao" nakon što su bili meta u koordinisanom napadu koji je uključivao lansiranje raketa iz sovjetskog doba i napad specijalnih snaga, prenosi Dejli mejl.

 

 

To dolazi u trenutku kada je Putin optužen da je "naterao sopstveni narod na pokolj hiljada" u nastojanju da obezbedi ključno naselje u istočnoj Ukrajini.

Teške borbe su potpuno razorile Soledar, nekada užurbani rudarski grad na istoku Ukrajine, dok ruske snage pokušavaju da preuzmu kontrolu nad obližnjim ključnim gradom Bahmutom.

Satelitski snimci pre i posle pokazuju kako su sve gradske zgrade uništene, da su ostale bez zidova, pod nemilosrdnim napadom projektila i pucnjave.

 

 

Na snimcima koje su objavile ukrajinske specijalne snage, navodno se vidi kako je ukrajinska artiljerija gađala grupu ruskih vojnika na poljima oko grada.

Ruske vojnike su ukrajinski specijalci uočili u velikim grupama u nekoliko oblasti širom Soledara, koji su potom te koordinate preneli visokoj komandi.

Ukrajinske trupe otvorile su vatru na ruske vojnike, dok je taktička raketa Točka-U takođe lansirana u nizu smrtonosnih udara.

 

 

U koordinisanom napadu poginulo je više od 100 ruskih vojnika, a uništena su i dva mitraljeska položaja i dva minobacača, saopštile su ukrajinske specijalne snage.

Soledar, u industrijskom regionu Donbasa, leži samo devet milja od Bahmuta, gde trupe sa obe strane trpe velike gubitke u nekim od najintenzivnijih rovovskih ratova otkako je Rusija napala Ukrajinu u februaru prošle godine.

 

 

- Rusi se kreću preko sopstvenih leševa - rekla je danas zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malar o strašnoj situaciji u Soledaru.

- Rusija tera svoje ljude na klanje hiljada, ali mi se držimo - dodala je.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je sinoć da borbe i dalje besne u Soledaru - odbacujući tvrdnje da Vagner grupa kontrolisala grad.

Guverner Donjecka Pavlo Kirilenko rekao je ukrajinskoj državnoj televiziji da je u Soledaru ostalo 559 civila, uključujući 15 dece, i da ih je bilo nemoguće evakuisati zbog borbi koje su u toku. Grad je imao pre rata oko 10.500 stanovnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading