UKRAJINCI U RAKETNOM UDARU UBILI 100 RUSKIH VOJNIKA: Žestoka borba u Soledaru - Vagnerovci objavili da su osvojili grad, Zelenski ismejao plaćenike

Autor:

Svet

12.01.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vojska je saopštila da je ispalila projektil na grupu ruskih vojnika u Soledaru.

UKRAJINCI U RAKETNOM UDARU UBILI 100 RUSKIH VOJNIKA: Žestoka borba u Soledaru - Vagnerovci objavili da su osvojili grad, Zelenski ismejao plaćenike

Foto: Tanjug/AP, pixabay.com

U ukrajinskom raketnom udaru poginulo je više od 100 ruskih vojnika koji su bili grupisani oko bitke kod Soledara.

Ruski vojnici su bili usred žestoke borbe u gradu Soledaru, na istoku Ukrajine, kada su ukrajinske trupe lansirale raketu Točka-U iz sovjetske ere na grupu.

U napadu je poginulo više od 100 vojnika, saopštila je ukrajinska komanda za specijalne operacije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

U Soledaru, nekada užurbanom rudarskom gradu na istoku Ukrajine, tlo je sada u ožiljcima od nemilosrdnih projektila i pucnjave dok ruske snage pokušavaju da preuzmu kontrolu nad obližnjim i ključnim gradom Bahmutom.

Podsećamo, šef plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin, rekao je da je Soledar potpuno oslobođen i da je 500 ukrajinskih vojnika ubijeno. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

ZELENSKI ISMEJAO TVRDNJE VAGNEROVACA

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ismejao je ruske tvrdnje o preuzimanju kontrole nad gradom Soledarom na istoku Ukrajine i izjavio da borbe i dalje traju.

Ruska plaćenička grupa Vagner je u utorak saopštila da je preuzela punu kontrolu nad Soledarom, iako se borbe nastavljaju u centru grada, prenosi Rojters.

Soledar je rudarski grad u blizini Bahmuta koji je bio u fokusu ruskog napada usmerenog na zauzimanje Donbasa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

"Teroristička država i njeni propagandisti pokušavaju da prikažu da je deo našeg grada Soledara u posedu Rusije. Međutim, borbe u Donjecku se nastavljaju", rekao je Zelenski u video obraćanju.

U posebnom saopštenju na Fejsbuku, Generalštab ukrajinskih oružanih snaga je saopštio da ruske snage trpe velike gubitke pokušavajući da zauzmu Soledar i preseku puteve za snabdevanja ukrajinskih jedinica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miki

13.01.2023 23:19

Vas omiljeni istinoljubljivi Zelenski i njegov skruseni aparat vrlo cesto citirate.On se verovatno drogira, a pretpostavljam i vi kad citirate njegove misli i opisujete dela.Kome se on jadnik moze smejati, covek koji je unistio svoju drzavu i upropastio narod?Vi ga iz dana u dan citirate, zar vas nije sramota?