JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT U RUSIJI: Pod nepoznatim okolnostima preminuo šef najvećeg brodogradilišta - pravili podmornice koje su korišćene u ratu u Ukrajini!

Autor:

Svet

25.12.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Buzakov je 11 godina bio na čelu brodogradilišta koje je pravilo uglavnom podmornice.

JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT U RUSIJI: Pod nepoznatim okolnostima preminuo šef najvećeg brodogradilišta - pravili podmornice koje su korišćene u ratu u Ukrajini!

Foto: Printscreen/YouTube/Новости TV

Aleksandar Burzakov

Aleksandar Buzakov, šef "Admiralite" brodogradilišta, jednog od najstarijih i najvećih pomorskih brodogradilišta u Rusiji, iznenada je preminuo u 66. godini.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdila je i kompanija.

Buzakov je 11 godina bio na čelu brodogradilišta koje se uglavnom bavi izgradnjom nenuklearnih podmornica.

To ga je učinilo jednim od najvažnijih ljudi u ruskoj industriji naoružanja.

Kako navodi ruska radio stanica Svoboda, pod rukovodstvom Buzakova su izgrađene i podmornice sposobne da lansiraju rakete većeg kalibra.

Prema podacima ruske vojske, ovi su takođe korišćeni u ratu u Ukrajini.

Još nije jasno pod kojim okolnostima je preminuo Buzakov.

Brodogradilište je saopštilo da je Buzakov diplomirao 1980. godine i da je imao više od 40 godina iskustva rada u toj oblasti.

Odmah po dobijanju diplome, Buzakov je započeo karijeru u Lenjingradskom admiralitetskom udruženju.

 

- U najstarijem brodogradilištu u gradu radio je do novembra 2004. godine, na poslovima od procesnog inženjera do glavnog inženjera. Svaki korak koji je prošao obogatio ga je profesionalnim i organizacionim iskustvom, dao mu novo razumevanje unutrašnjeg života fabrike - navodi se u saopštenju kompanije.

Od 2004. do 2009. godine, Aleksandar Sergejevič Buzakov je sukcesivno predvodio Fabriku brodova "Severnaja verf", OJSC Zapadni centar za brodogradnju i radio je u Federalnom državnom preduzeću Srednje-Nevski brodogradilište.

U julu 2011, Buzakov se vratio u AD Admiralitetsko brodogradilište kao glavni inženjer. Od avgusta 2011. godine, Aleksandar Sergejevič je bio generalni direktor preduzeća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading