ODLUČITE SE OD ČEGA BOLUJE! Ovo su sve spekulacije o Putinu nakon početka sukoba u Ukrajini - tvrde da mu deca žive usred Evrope!

Autor:

Svet

01.01.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni mediji su se najčešće bavili Putinovim zdravljem, njegovim porodičnim i intimnim životom.

ODLUČITE SE OD ČEGA BOLUJE! Ovo su sve spekulacije o Putinu nakon početka sukoba u Ukrajini - tvrde da mu deca žive usred Evrope!

Foto: Tanjug/AP

Pre februara ove godine ruski predsednik Vladimir Putin nije bio omiljen na Zapadu, a nakon početka rata u Ukrajini i napada ruskih snaga on je pao u potpunu nemilost propagandne mašinerije.

Odjednom se pojavio veliki broj pikanterija i afera iz Putinovog života, koje su navodno otkrivali istraživački novinari sa zapada.

Novinski tekstovi su se najčešće bavili Putinovim zdravljem, njegovim porodičnim i intimnim životom.

Tako je niz tekstov napisano o njegovom navodno veoma lošem zdravlju, što je Kremlj često demantovao. Analiza se uglavnom svodila na govor tela i "čudno" držanje ruku ili nogu. Na osnovu toga zapadni mediji su izveštavali o skorom umoru ruskog predsednika.

PUTINOVA LJUBAVNICA SE PORODILA U ŠVAJCARSKOJ, ON BIO U PORODILIŠTU

Ovo je nekoliko neverovatnih priča koje su dodatno začinjene nakon 24. februara:

Gimnastičarka Alina Kabaeva (38), koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, navodno je sa svojom malom decom otputovala u tajnu i bezbednu kuću u blizini Lugana u Švajcarskoj, pisali su zapadni mediji početkom marta.

U besprekorno čistim ulicama koje se provlače između prodavnica Kartijea, Gučija i Luj Vitona, mega-bogati Rusi šetaju sa svojim razmaženim kučićima.

Republika

Foto: Profimedia

Alina Kabaeva

 

Daleko od ubilačke okrutnosti koja uništava ukrajinske gradove, priča se da je raskošna švajcarska idila na jezeru Lugano mesto gde se skriva ljubavnica Vladimira Putina otkako je njen partner započeo svoju razornu invaziju.

Za Alinu se veruje da je majka dva Putinova sina i ćerke - ili možda dve ćerke - Kabaeva, 38, živi u luksuznom balonu, zaštićena od užasa koje njen 69-godišnji partner nanosi nevinoj deci, piše mirror.co.uk.

Švajcarska inače ima dugu istoriju pružanja tajnosti sa niskim nivoom poreza najmoćnijima na svetu. Malo je verovatno da će porodica ruskog predsednika biti razotkrivena.

Izvor u Luganu, blizu italijanske granice, rekao je: Pre pandemije koronavirusa često su pričali o tome da je Putinova ljubavnica u gradu. Poznato je da imaju jake veze ovde, ali svako ko ih poznaje zakleo se na tajnost.

Dok se Rusija raspada zbog sankcija, ovo je savršeno mesto za Putina da pošalje Alinu i njihovu decu. Tvrdnje o Putinovim vezama sa Luganom prvi put su se pojavile pre sedam godina.

Republika

Foto: Profimedia

Vladimir Putin i Alina Kabaeva

 

U februaru 2015, lokalna TV stanica je izvestila da se Kabeava porodila u privatnom VIP porodilištu u Sorengu, na periferiji grada.

Rečeno je da su rezervisali dve sobe u diskretnom privatnom porodilištu Clinic Sant’Anna - miljenici bogatih Rusa. Jedan apartman je bio za rođenje; drugi za porodicu i telohranitelje.

Prema izvorima, Putin je bio prisutan. Kremlj je, naravno, odbacio te glasine, kao i sva pitanja o Putinovom privatnom životu.

Kabaeva, jedna od najodlikovanijih ritmičkih gimnastičarki u istoriji, nikada nije potvrdila da li imaju jednu ćerku ili devojčice bliznakinje. Isto tako, nijedna od njih nikada se nije pozabavila tvrdnjama da su se venčali na tajnoj ceremoniji nakon što se Putin razveo od svoje prve žene.

ŠIZOFRENIJA, PARKINSON, RAK? ODLUČITE SE OD ČEGA BOLUJE PUTIN

Britanski tabloid San (The Sun) objavio je da su procurila špijunska dokumenta iz kojih se čini da ruski predsednik Putin ima ranu fazu Parkinsonove bolesti i raka pankreasa.

Međutim, ovu informaciju treba shvatiti sa velikom dozom opreza, jer je Putin u poslednjih skoro 300 dana, otkako traje rat u Ukrajini, više puta bio teško bolestan, promenjenog izgleda, natečenog (otečenog) lice, kako prenose zapadni mediji…, a on je i dalje, kako se vidi na snimcima iz Rusije, i dalje čvrsto na nogama.

Glasine o Putinovom lošem zdravstvenom stanju kruže godinama, a zapadne obaveštajne službe su ranije sugerisale da on ima ozbiljne zdravstvene probleme.

List San sada tvrdi da je video mejlove u kojima ruski obaveštajni izvor blizak Kremlju tvrdi da je Putinu dijagnostifikovana Parkinsonova bolest u ranoj fazi i rak pankreasa, kao i glasine da Putin takođe ima rak prostate.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

 

„Mogu da potvrdim da mu je dijagnostikovan rani stadijum Parkinsonove bolesti, ali da već napreduje. Ova činjenica će biti negirana i sakrivena na svaki mogući način“, navodi se u mejlu.

„Putinu se redovno daje više vrsta teških steroida i inovativnih injekcija protiv bolova kako bi se zaustavilo širenje njegovog nedavno dijagnostikovanog raka pankreasa“, piše navodni ruski obaveštajni izvor blizak Kremlju.

„To izaziva ne samo jak bol, već i oticanje lica i druge neželjene efekte – uključujući gubitak pamćenja. Među ljudima bliskim Putinu kruže glasine da pored raka pankreasa ima i rak prostate, koji se postepeno širi“, navodi se u mejlu.

Lord Ričard Denat, bivši načelnik komande britanskih oružanih snaga, u intervjuu za Skaj njuz osvrnuo se na spekulacije o zdravstvenom stanju ruskog predsednika Vladimira Putina i tvrdnje da je teško bolestan.

Iako to nikada nije zvanično potvrđeno, lord Danant tvrdi da se na Putinovim rukama kaže da imaju „vidljive tragove igle“.

„Pažljivi posmatrači sada primećuju da su mu vrhovi ruku prilično crni, što je znak da dobija injekcije čak i kada drugi delovi tela više ne mogu da ih primaju. Zanimljivo je to primetiti i videti da li je u oblik i držanje kako je trebalo da pokaže“, rekao je lord Denat.

San podseća i na snimak na kome se vidi da su se Putinu nekontrolisano tresle ruke tokom sastanka sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Kremlju.

Kremlj je više puta odbacio spekulacije o pogoršanom zdravstvenom stanju ruskog predsednika, a za sada nisu komentarisali nove tvrdnje.

Kada je u pitanju rak pankreasa, jedan od prvih i najjasnijih simptoma bio bi gubitak težine, koji bi bio vidljiv vrlo brzo, nedugo nakon pojave bolesti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin

 

Istovremeno, ako bi rak zahvatio glavu pankreasa, osoba bi požutela, odnosno dobila žuticu zbog toga što su joj začepljeni žučni kanali i tada je opstanak pacijenta veoma kratak.

Međutim, prema izgledu Putinovog lica, on nije požuteo. Kada rak zahvati telo ili rep pankreasa, organa dužine 15 do 25 centimetara, preživljavanje je od šest meseci do godinu dana.

Na kraju krajeva, od raka pankreasa nema preživljavanja, od ove bolesti još niko nije preživeo, pa ni Stiv Džobs, bivši vlasnik „Epla” i svojevremeno jedan od najbogatijih i najmoćnijih ljudi na svetu.

A kada bi se rak pankreasa mogao izlečiti, Džobs bi se sigurno izlečio uz pomoć svog novca.

BOLESNI ILI REVOLVERSKI HOD?

Ponašanje i izgled ruskog predsednika Putina od početka sukoba u Ukrajini se uveliko analiziraju u stranim medijima. Godine 2020. Valerij Solovej, bivši istoričar Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, tvrdio je da sumnja da Putin boluje od teške bolesti. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je tada odbacio Solovejeve tvrdnje kao potpunu besmislicu.

Pre nekoliko godina, tim neurologa iz Portugala, Italije i Holandije istraživao je Putinovo hodanje i čudno držanje desne ruke. Posumnjali su da mu se leva ruka normalno ljuljala dok je hodao, dok je desna ukočeno stajala uz telo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

 

Naučnici su analizirali brojne snimke ruskih zvaničnika, međutim, iako su asimetrični pokreti ruku u teoriji mogu biti jedan od pokazatelja bolesti, lekari nisu uspeli da uoče druge simptome, a svakako Putinove svakodnevne aktivnosti, poput džudoa i plivanja, dodatno opovrgavaju ta istraživanja.

Tragajući za mogućim objašnjenjima, naučni tim je primetio da su i neki drugi visoki ruski zvaničnici, poput Dmitrija Medvedeva, i dva bivša ministra odbrane Anatolija Serdjukova i Sergeja Ivanova, kao i vojni oficir Anatolij Sidorov, hodali slično. Tada su shvatili da iza takvog poteza stoje drugi razlozi osim zdravlja.

U studiji koju je objavio "British Medical Journal" zaključeno je da je hod Vladimira Putina, u kojem desnu ruku drži gotovo nepomično, rezultat intenzivne obuke tajne službe ruskog KGB-a, a ne jedan od simptoma Parkinsonove bolesti. Agenti manje mašu desnom rukom dok hodaju, što je povezano sa obukom o oružju koju su prošli u KGB-u.

Verujemo da ovaj novi obrazac hoda, koji smo nazvali "revolverski hod" ili "streličarski hod", može proizaći iz prilagođavanja ponašanju , zaključili su.

TEORIJA ZAVERE O DVOJNIKU

Krajem novembra Putin je u posetio kamp za obuku mobilizacije u Rjazanjskoj oblasti gde se ruski vojnici pripremaju za učešće u ruskoj invaziji na Ukrajinu. Tokom posete poligonu, ruskog lidera pratio je ministar odbrane Sergej Šojgu.

Putina su pratile televizijske kamere i trebalo je da ovaj događaj pokaže da je ruski predsednik u mnogo boljem zdravstvenom stanju nego što su izveštavali zapadni mediji. Putin je čak ispalio nekoliko hitaca iz snajperske puške Dragunov.

Na snimku koji je objavljen na internetu vidi se kako ruski predsednik gađa metu sa slušalicama protiv buke, naočarima i crnom jaknom. Nije se, međutim, pokazalo da li je Putin uspeo da pogodi nekog od zamišljenih neprijatelja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

 

Putin je potom razmenio nekoliko rečenica sa jednim od mobilisanih. Kako piše agencija RIA, ruski lider je, između ostalog, pitao vojnika da li je ovladao vojnim veštinama posle obuke na terenu i na kraju mu poželeo sreću.

- Čuvaj se, Ruslane - rekao je vojniku na kraju.

Nakon što je na internetu objavljen snimak poligona kod Rjazanja, krenule su ponovo glasine o Putinovom zdravlju i dvojniku, a dokaz za to je, navodno, Putinova ruka. Naime, gledaoci su primetili da njegova ruka izgleda nešto drugačije nego inače.

 

 

IMA TRI DVOJIKA

Ukrajinci tvrde da pažljivim posmatranjem se može utvrditi po čemu se dvojnici Vladimira Putina razlikuju od pravog ruskog lidera.

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov rekao je da je uveren da ruski predsednik Vladimir Putin ima dvojnike, koji su odradili plastične operacije kako bi ličili na njega.

General-major Budanov izjavio je da se dvojnici koriste da bi se sakrio Putinov gubitak kontrole u ​​Kremlju, prenosi britanski San.

Ova izjava dolazi usred rastućih tvrdnji da Putin pati od brojnih bolesti, uključujući Parkinsonovu bolest i rak.

U intervjuu za Mejl on Sandej, Budanov je tvrdio da su ukrajinske tajne službe otkrile Putinove dvojnike koji su ga zamenjivali u više "posebnih prilika“ u prošlosti, ali je to sada postala "uobičajena praksa".

- Znamo konkretno za tri osobe koje se stalno pojavljuju, ali ne znamo koliko ih ima, rekao je Budanov.

 

 

- Svi su imali plastičnu operaciju da bi izgledali slično, dodao je.

Kako je istakao, jedina stvar koja ih odaje je njihova visina.

- To je vidljivo na video snimcima i slikama. Takođe gestikulacija, govor tela i ušne resice, jer su jedinstvene za svaku osobu, objasnio je Budanov.

- Veliko je pitanje da li pravi Putin još uvek postoji?, zapitao se on.

Ukrajinski šef vojne obaveštajne službe nije govorio o tome da li veruje da je Putin nestao.

Dvojnik bio u Teheranu?

Budanov je u julu tvrdio da je na samit u Teheranu Rusija poslala dvojnika predsednika Vladimira Putina.

Budanov je tada tvrdio da se Putin prilikom izlaska iz aviona u Teheranu "kretao neuobičajeno brzo i da je bio oprezniji nego u prethodnim javnim nastupima".

Dodao je da je Putin izgledao nespretno dok je silazio niz stepenice aviona.

Budanov je svoje sumnje izrazio tokom intervjua na ukrajinskom kanalu 1+1.

-Molim vas, pogledajte trenutak Putinovog izlaska iz aviona. Da li je to uopšte Putin?, zapitao se Budanov.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading