ŽENU POJELA AJKULA TOKOM RONJENJA! Samo par dana ranije objavila na Fejsbuku da "živi svoj san"!

Autor:

Svet

23.12.2022

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena (60) koju je najverovatnije ubila ajkula dok je ronila na dah, objavila je nekoliko dana ranije na društvenim mrežama fotografije uz opis da "živi svoj san".

ŽENU POJELA AJKULA TOKOM RONJENJA! Samo par dana ranije objavila na Fejsbuku da "živi svoj san"!

Foto: Facebook/Kristine Allen

Kristin Alen iz Belingema u Vašingtonu bila je na odmoru na Havajima sa svojim mužem Blejkom 8. decembra, kada je on prijavio da više ne može da pronađe svoju ženu u okeanu.

On i drugi svedoci su kasnije otkrili da su videli nešto za šta se veruje da je velika tigrasta ajkula, a neki su javili lokalnim vlastima da su videli ajkulu kako se hrani nečim u bazenu punom crvene vode.

Međutim, samo nekoliko dana ranije, Kristi je objavila na Fejsbuku da "prati snove" dok je objavljivala fotografije na kojima uči da surfuje.

Maserka i lajfkoač napisala je 2. decembra da je godinama želela da nauči da surfuje.

- Godinama koristim metafore surfovanja: Radite da biste se popeli na talas, a zatim zajašili talas; Ne preterujte sa radom, koristite univerzalnu silu poput talasa da vas odnese do vaših snova - objavila je ona zajedno sa fotografijama na kojima se penje na dasku i dodala da ipak nikada do sada nije surfovala.

- Sada te metafore imaju još dublji smisao. Veslaš, veslaš, veslaš pa iskočiš. Zajašite talas ili padnite, a zatim veslajte nazad za sledeći talas. Slično kao i stvaranje. Zabava je u stvaranju. Naši snovi nam daju motivaciju da nastavimo da se vraćamo kako bismo uhvatili sledeći čak i ako smo se prevrnuli - nastavila je Kristin.

Prijatelji su je u komenatrima bodrili, a samo nekoliko dana kasnije pojavili su se komentari da "sada može uživati u svojim nebeskim talasima".

Drugi koji nisu poznavali Kristi takođe su izrazili saučešće na ovoj objavi, uključujući jednu ženu koja je otkrila da je tog dana bila u tom području.

- Teško je poverovati da možete otići na ovaj način - napisala je Heder Sonders i dodala: - Samo se nadam da je bilo bezbolno i brzo -

Vlasti kažu da su Kristi i Blejk ronili oko 50 metara od obale Keavakapu Pointa u Južnom Mauiju kada je Blejk rekao da je video ajkulu kako prolazi, ali više nije mogao da pronađe svoju ženu.

Ajkula je nastavila da pliva,rekao je, pre nego što je doplivao do obale da prijavi nestanak supruge.

Ekipe američke obalske straže, vatrogasne službe Mauija i okeanski spasilački timovi su zatim pretraživali vodu 40 sati pre nego što je potraga prekinuta.

Do 9. decembra, zvaničnici Odeljenja za zemljište i prirodne resurse zaključili su da ju je verovatno pojela ajkula na osnovu intervjua sa brojnim posetiocima plaže koji su rekli da su videli ajkulu tigra koja se očigledno hranila nečim u bazenu ispunjenom crvenom vodom - iako telo još uvek nije pronađeno.

- On i njegova žena nisu ronili jedno pored drugog i mogao je da je vidi samo s vremena na vreme. Dok je ajkula nastavila da kruži oko njega, nastavio je da traži svoju ženu...izranjajući glavu iz vode i pretražujući površinu - rekao je portparol Den Denison na konferenciji za novinare.

Rekao je da je Blejk 'ugledao nešto u daljini, a onda se ajkula vratila i mogao je da vidi nešto crveno oko škrga ajkule.'

- U to vreme je rekao da su ljudi na plaži počeli da viču na njega da izađe iz vode jer se ajkula hranila u tom području. -

Denison je rekao da je jedan svedok čak pokušao da upozori par „kada je video kako velika usta ajkule nastavljaju da se hrane nečim usred crvenog oblaka u vodi“.

- Nastavio je da viče da muškarac izađe iz vode, ali više nije viđao ženu - rekao je.

Pronađeni su samo komplet za ronjenje i deo kupaćeg kostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading