PET DIREKTORA KORPORACIJE UBIJENO U KANADI! Ubica umislio da su mu u zgradi "postavili ELEKTROMAGNETNE TALASE" zbog čega nije mogao da diše! LIKVIDIRAN!

Autor:

Svet

19.12.2022

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica je pokrenuo tužbu protiv korporacije, tvrdeći da su mu petorica direktora više od pet godina stvarala "mentalnu i fizičku bol".

PET DIREKTORA KORPORACIJE UBIJENO U KANADI! Ubica umislio da su mu u zgradi "postavili ELEKTROMAGNETNE TALASE" zbog čega nije mogao da diše! LIKVIDIRAN!

Foto: Tanjug/AP

Pet članova odbora direktora ubijeno je iz vatrenog oružja u stambenoj zgradi u predgrađu Toronta, pre nego što je osumnjičenog napadača ubila policija. 

 

Naoružani napadač identifikovan je kao Frančesko Vili (73) koji je podneo tužbu od dva miliona dolara protiv kompanije tvrdeći da se razboleo zbog elektromagnetnih talasa u zgradi, prenosi "Dejli mejl".

 

On je pokrenuo tužbu protiv korporacije, tvrdeći da su mu petorica direktora više od pet godina stvarala "mentalnu i fizičku bol".

Kanadska policija kaže da je Vili počeo da puca u nedelju nešto pre 19.30 u kompleksu Belarija u gradiću Von, tridesetak kilometara severno od Toronta.

Tužba do koje je Dejli mejl došao u posed otkriva da je sukob trajao pet godina, počevši od trenutka kada je korporacija pokušala da spreči Vilija da "preti, zastrašuje i uznemirava" odbor direktora.

Optužen je i da je pretio upravi, radnicima i stanarima zgrade.

Godine 2019. Vili je pokrenuo tužbu tvrdeći da su problemi iz električne sobe ispod njegovog stana uzrokovali da dobije teške probleme sa disanjem nakon čega mu je dijagnostikovana "hronična bolest pluća".

Policija nije zvanično potvrdila ime ubice, a niko od pet članova odbora nije imenovan.

Jedna žena je hitno prebačena u bolnicu nakon pucnjave, ali očekuje se da se oporavi.

Policija zatekla užasan prizor

 

- Policija je pronašla "užasnu scenu u kojoj je ubijeno više ljudi - rekao je šef regionalne policije Jorka Džim Meksvin

Policajka Laura Nikol, koja je bila na licu mesta, rekla je za CNN da je to bio "najstrašniji prizor koji je videla u karijeri".

Ona je dodala da se čini da su žrtve pronađene u različitim stanovima u zgradi.

Policija još nije imenovala nijednu od žrtava pucnjave u nedelju i nije otkrila identitet osumnjičenog.

Masovna ubistva, kao i pucnjave u Kanadi nisu česta pojava, a Toronto već dugo važi za jedan od najbezbednijih velikih gradova na svetu, podseća Rojters.

Ipak, u poslednje vreme se približavaju Amerikancima kada su pucnjave u pitanju.

Kanada je u maju 2020. zabranila 1.500 vrsta vojnog ili jurišnog oružja, nekoliko dana nakon pucnjave u Novoj Škotskoj.

Kanadski premijer Džastin Trudo još se nije oglasio povodom ovog incidenta.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading