DA LI JE GRANICA RUSIJE UGROŽENA?! Međunarodni incident iznad Barencovog mora, hitno podignut MIG-31

Autor:

Svet

13.12.2022

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umalo je došlo do velikog skandala i međunarodnog incidenta iznad Barencovog mora prilikom susreta ruskog i norveškog borbenog aviona.

DA LI JE GRANICA RUSIJE UGROŽENA?! Međunarodni incident iznad Barencovog mora, hitno podignut MIG-31

Foto: Wikipedia/Dmitriy Pichugin

Ruske jedinice za kontrolu vazdušnog prostora uočile su metu koja se približava državnoj granici iznad neutralnih voda Barencovog mora, prenosi ruska agencija TASS.

Lovac MiG-31 iz sastava snaga za brzo reagovanje protivvazdušne odbrane Severne flote bio je angažovan da je identifikuje, saopštio je Centar.

- Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušnu metu kao pomorski patrolni avion P-3C Orion norveškog vazduhoplovstva i pratila ga iznad Barencovog mora. Nije dozvoljeno kršenje državne granice Ruske Federacije - navodi se u saopštenju.

Ruski borbeni avion se bezbedno vratio u svoju matičnu vazdušnu bazu nakon što je izviđački avion norveškog vazduhoplovstva P-3C Orion napravio polukružno skretanje sa ruske državne granice, izvestio je Centar.

- Let ruskog lovca odvijao se u strogom skladu sa međunarodnim zahtevima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih ruta - navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading