SRPSKI BRAT SALVINI U ITALIJANSKOJ VLADI: Naš prijatelj ponovo ministar

Autor:

Svet

22.10.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Lige, stranke koja je jedina osudila NATO agresiju 1999, poznat po velikoj podršci našoj zemlji.

SRPSKI BRAT SALVINI U ITALIJANSKOJ VLADI: Naš prijatelj ponovo ministar

Foto: Tanjiug/AP

Veliki prijatelj Srbije Mateo Salvini vraća se u vladu Italije. Njemu je nova premijerka Đorđa Meloni namenila mesto potpredsednika i ministra saobraćaja, a u vreme kada je bio ministar unutrašnjih poslova nije krio simpatije i podršku našem narodu i zemlji.

Prva žena premijer u istoriji Italije, predsednica stranke Braća Italije, juče ujutro je položila zakletvu, a njeni koalicioni partneri biće Salvinijeva Liga i Forca Italija, koju vodi bivši premijer Silvio Berluskoni.


Konkretan dokaz Salvinijevog prijateljstva je činjenica da je njegova partija bila jedina u Italiji koja se tokom NATO agresije na Srbiju 1999. javno protivila davanju italijanskih aerodroma na korišćenje NATO avijaciji. Salvinijeva stranka oštro se protivila i formiranju takozvane vojske Kosova, ali i drugim jednostranim aktima privremenih institucija u Prištini.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


- Zabrinjavajuće je da je parlament samoproglašene države Kosovo, koju nije priznalo pet članica EU, unilateralno odlučio da formira armiju. Balkanu je danas potreban dijalog, kao što to traži zvanična Srbija. Teritoriji oko koje se spore Srbi i Albanci nije potrebna vojska, a prava srpske manjine se ne poštuju. Zato što smo bili i protiv bombardovanja srpskog naroda, mi smo i protiv unilateralnih destabilizujućih odluka - izjavio je tim povodom poslanik Paolo Grimoldi, šef Lige za region Lombardije i bliski Salvinijev saradnik.

ISTRAGA O URANIJUMU

Ne treba zaboraviti ni da je tadašnja vlada u kojoj je bio ministar policije javno dala podršku za istragu o bombardovanju Srbije osiromašenim uranijumom 1999, ali i da je lider Lige uvek davao čvrstu podršku Beogradu za ulazak u Evropsku uniju. On je to potvrdio i 2019. tokom razgovora s predsednikom Srbije.


- Srdačan sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Palati Viminale. Maksimalan dogovor o važnim pitanjima kao što su sigurnost, zaštita granica, saradnja i međunarodni odnosi. Potvrdio sam svoju podršku Srbiji i za njen ulazak u Evropsku uniju - istakao je tada Salvini.

Pravo oduševljenje je izazvao kada se fotografisao sa Srbima koji su nosili nacionalna obeležja, a posebno kada je pozirao sa momcima koji su imali četničku zastavu s natpisom "Sloboda ili smrt, za kralja i otadžbinu!"

Njegova stranka je poznata po evroskeptičnim stavovima, žestokim napadima na politiku NATO i borbi protiv migranata, zbog čega je izuzetno blizak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.
Republika

Foto: Tanjiug/AP

 

 

- rođen 1973. u Milanu, gde je i odrastao

- studirao je istoriju, ali nikada nije diplomirao

- priključio se Severnoj ligi 1990, kada je imao samo 17 godina

- čelnik stranke postao 2013.

- živi sa TV voditeljkom Elisom Isoardi, a ima dvoje dece iz prethodne dve veze

- vatreni navijač fudbalskog kluba Milan

Prijateljstvo sa Mihajlovićem

Salvini je veliki prijatelj srpskog trenera Siniše Mihajlovića, koji je prošao pravu golgotu na društvenim mrežama kada ga je podržao na izborima.

- Zaslužio si kancer - bio je jedan od komentara na koji je italijanski političar odmah reagovao.

- Hvala velikom Siniši Mihajloviću. On je veliki čovek, veliki sportista i veliki ratnik. Hvala mu u ime mnogih sportista, muzičara, ljudi iz sveta šou-biznisa koji se plaše da javno podrže nekoga zbog osuda onih koji ne razmišljaju isto kao i oni. Zahvaljujem se Siniši Mihajloviću za podršku koju je dao meni i Ligi severa. On je čovek sa slobodom razmišljanja i nije zaslužio ovakve napade. Ali oni su "demokrate". Siniša, šaljem ti veliki zagrljaj - poručio je Salvini.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading