MISTERIOZNA SMRT IZA ZIDINA KREMLJA! "Kralj gasa" preminuo 47 godini, SPISAK STRADALIH OLIGARHA SVE DUŽI! (FOTO)

Autor:

Svet

14.10.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Komiteta za energetiku Ruske Dume Nikolaj Petrunjin preminuo je u 47. godini pod misterioznim okolnostima, piše britanski San.

MISTERIOZNA SMRT IZA ZIDINA KREMLJA! "Kralj gasa" preminuo 47 godini, SPISAK STRADALIH OLIGARHA SVE DUŽI! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Pixaby,YOUTUBE/PRINTSCREEN/ТЕЛЕТУЛА

Još jedna sumnjiva smrt bliskih Putinovih saradnika!

Kako piše britanski tabloid San, pod misterioznim okolnostima u 47. godini života umro je multimilioner Nikolaj Petrunjin (47), u Rusiji poznat kao "kralj gasa", s obzirom na to da je tokom bogate političke karijere gradio brojne gasovode u Sibiru.

Kako se navodi, njegova smrt samo je poslednja u nizu pošto je bar devet ruskih oligarha  povezanih sa energetskim sektorom stradalo pod misterioznim i nerazjašnjenim okolnostima.

Republika

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ТЕЛЕТУЛА

Nikolaj Petrunjin

Kako se objašnjava u članku britanskog tabloida koji se poziva na nepotvrđene izveštaje, Petrunjin je mesec dana bio u komi zbog komplikacija uzrokovanim teškim oblikom kovida, a njegovu smrt potvrdio je i Vjačesla Volodin, predsednik ruskog parlamenta.

Nikolaj Petrunjin je bio profesionalna i odgovorna osoba, poštovali su ga kolege i birači su mu verovali - naveo je Volodin, citira Miror.

Prema navodima britanskog medija, Petrunjin je imao i nadimak „politički vunderkind“, a njegova godišnja plata iznosila je 1,75 miliona funti.

Imao je bliske veze sa naftnim gigantom Rosnjeftom, a iza sebe je ostavio troje dece.

Nagli skok misterioznih smrti

Podsetimo, naftni tajkun, Ravil Maganov (67), misteriozno je ''skočio'' u smrt sa prozora šestog sprata moskovske bolnice 1. septembra.

Bio je predsednik Lukoila, druge najveće ruske naftne kompanije, koja je otvoreno kritikovala Putinovu invaziju na Ukrajinu. U jednom izveštaju se tvrdilo da je bio „prebijen“ pre nego što je okončao život. 

Republika

Foto: printscreen

Ravil Maganov

Lukoil je preneo da je preminuo od "teške bolesti".

Kako su tada pisali mediji na Zapadu, Putin je stigao ubrzo nakon što je pronađeno telo Maganova da oda počast sovjetskom lideru Mihailu Gorbačovu, koji je preminuo u istoj bolnici.

U julu, Jurij Voronov (61) šef transportne firme povezane sa Gaspromom, pronađen je mrtav u svom bazenu. 

''Crni spisak'' 

Milijarder Aleksandar Subotin (43), top menadžer Lukoila i vlasnik brodarske kompanije, takođe je pronađen mrtav u maju. Jedna teorija tvrdi da je bio otrovan otrovom žabe što je izazvalo srčani udar nakon što je „primio savet od šamana“.

Republika

Foto: Printskrin

Aleksandar Subotin

U aprilu je Sergej Protosenja (55) pronađen obešen u Španiji. Njegova supruga i ćerka tinejdžerka bile su hakovane na smrt u svojim krevetima u luksuznoj vili. Protosenia, za kog se navodi da je ''težak'' 333 miliona funti, bio je bivši zamenik predsednika kompanije Novotek, kompanije blisko povezane sa Kremljom.

Nekoliko dana ranije, Vladislav Avajev (51), bivši potpredsednik Gasprombanke i bivši zvaničnik Kremlja, pronađen je ubijen u svom elitnom moskovskom penthausu. Bilo je tvrdnji da je imao pristup finansijskim tajnama kremaljske elite. A u martu je telo ruskog milijardera Vasilija Melnikova pronađeno sa ubodnim ranama u njegovom luksuznom stanu u Nižnjem Novgorodu.

Još dva rukovodioca povezana sa Gaspromom umrla su u luksuznim kućama u blizini Sankt Peterburga u februaru.

Aleksandra Tjulakova, 61, visokog zvaničnika za finansije i bezbednost Gasproma, njegova ljubavnica je pronašala mrtvog dan nakon što je počeo rat. Njegov vrat je bio u omči u njegovoj kući od 500.000 funti. Izveštaji su tvrdili da je bio teško pretučen neposredno pre nego što je „sebi oduzeo život“, što je dovelo do spekulacija da je bio pod velikim pritiskom.

U septembru je još jedan saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina misteriozno umro. Vladimir Nikolajevič Sungorkin (68) preminuo je na poslovnom putu u selu Roščino na ruskom dalekom istoku. Bio je glavni urednik ruskih državnih novina Komsomolskaya Pravda. Novine su prenele da je umro iznenada nakon što je “pokazao znakove gušenja tokom putovanja”.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Мир 24

Vladimir Nikolajevič Sungorkin

Jedan od najboljih dizajnera oružja Vladimira Putina umro je u misterioznim okolnostima kada se "podvrgao tretmanu protiv anksioznih poremećaja i depresije".

Dmitrij Konopljev (46) bio je na čelu Odbrambenog biroa za projektovanje instrumenta Šipunov, koji stoji iza smrtonosnog raketnog sistema Pancir korišćenog u ratu u Ukrajini.

Den Rapoport, američki biznismen poreklom iz Letonije koji je izražavao podršku ruskoj opoziciji dok je bio u Moskvi kao generalni direktor tamošnje brokerske firme, pronađen je mrtav u nedelju uveče ispred luksuzne stambene zgrade, prema policijskom izveštaju o incidentu u koji je uvid imao “Dejli bist”.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter/JamesDavis43

Den Rapoport

U izveštaju se navodi da su policajci na licu mesta reagovali “u vezi sa skakačem”. On je pronađen u narandžastim japankama, crnom šeširu, sa vozačkom dozvolom Floride i 2.620 dolara u kešu. Portparol Metro policije rekao je “Dejli bistu” da je istraga u toku i da uzrok smrt Rapoporta još nije ustanovljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bacvanin

14.10.2022 12:00

Eeee ako britanci kazu mora da je tako.A mozda i nije.