KO JE BIO RAVIL MAGANOV KOJI JE PRONAĐEN MRTAV U MOSKVI? Misteriozna SMRT podigla javnost na noge (FOTO)

Autor:

Svet

01.09.2022

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski biznismen i drugi čovek privatne naftne kompanije Lukoil, pronađen je mrtav u Moskvi.

KO JE BIO RAVIL MAGANOV KOJI JE PRONAĐEN MRTAV U MOSKVI? Misteriozna SMRT podigla javnost na noge (FOTO)

Foto: Printskrin: Youtube/БИЗНЕС Online

Ravil Maganov bio je poznati ruski biznismen. Takođe je bio predsednik i potpredsednik upravnog odbora Lukoila, najveće ruske privatne naftne kompanije.

Svoj radni vek u Lukoilu započeo je 1993. godine.

Nadgledao je rafiniranje, proizvodnju i bavio se istraživanjem rada kompanije. Za mesto predsednika imenovan je 2020. godine.

Maganov je trenutno u žiži javnosti zbog svoje misteriozne smrti

Prema nezvaničnim informacijama, pronađen je mrtav u krugu kliničkog centra. 

Ravil Maganov (67) pao je sa prozora šestog sprata Centralne kliničke bolnice, prema policijskim izvorima koje je preneo RBC.

Bolnica poznata kao Klinika u Kremlju za lečenje pacijenata iz ruske političke i poslovne elite, potvrdila je  državnoj novinskoj agenciji RIA Novosti da je Maganov preminuo, ne otkrivajući okolnosti njegove smrti.

Ono što je posebno interesantno je da Maganov nije prvi izvršni direktor Lukoila koji je umro u misterioznim okolnostima poslednjih meseci.

Ruska policija pokrenula je krivični postupak nakon smrti bivšeg direktora Lukoila Aleksandra Subotina početkom maja, kako prenosi The Moscow times.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruska policija

Lukoil, druga po veličini ruska naftna kompanija, bila je jedna od nekolicine domaćih korporacija koje su početkom marta otvoreno pozvale na prekid invazije zemlje na Ukrajinu.

- Zalažemo se za trenutni prekid oružanog sukoba i propisno podržavamo njegovo rešavanje kroz pregovarački proces diplomatskim putem, navedeno je u pismu Lukoila akcionarima.

Dugogodišnji šef Lukoila, Vagit Alekperov, podneo je ostavku u junu nakon što je pogođen zapadnim sankcijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading