EVAKUIŠITE SE! Ukrajinske vlasti pozvale stanovništvo da napuste Donjeck, Herson i Zaporožje: Ne vraćajte se do proleća!

Autor:

Svet

01.09.2022

05:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vlada savetuje ljudima iz područja sukoba na istoku i jugu zemlje da pobegnu prije početka hladnog vremena.

EVAKUIŠITE SE! Ukrajinske vlasti pozvale stanovništvo da napuste Donjeck, Herson i Zaporožje: Ne vraćajte se do proleća!

Foto: Tanjug/AP

- Pozivam na evakuaciju iz Donjecka, Hersona, Zaporožja i dela regije Harkov pre početka hladnog vremena. Oni koji mogu, neka odlaze postupno i planski - rekla je zamenica premijera Irina Vereščuk za ukrajinsku televiziju u sredu.

Takođe je savetovala da se niko ne vraća u ta područja pre sledećeg proljeća, čak i ako se reši problem snabdevanja toplotnom energijom, prenosi Hina.

Rekla je da je do sada vlada samo naredila prisilnu evakuaciju za regiju Donjecka. To se trenutno razmatra za druga područja ili njihove delove, rekla je Vereščuk.

Ukrajinska vlast očekuje tešku zimu zbog ruskog rata. Snabdevanje električnom energijom, vodom i grejanje neće funkcionirati ili će funkcionirati samo u ograničenom opsegu u nekim delovima zemlje zbog oštećenja infrastrukture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading