MRTAV JOŠ JEDAN PUTINOV ČOVEK?! Bivši izvršni direktor Lukoila nađen u jezivom stanju, tvrdi se da su mu šamani "lečili" mamurluk! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

10.05.2022

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Subotin nađen je u podrumu kuće šamana Magua Floresa i Tine Kordobe, a veruje se da mu je u telo ubrizgan otrov žabe kroz posekotinu na koži.

MRTAV JOŠ JEDAN PUTINOV ČOVEK?! Bivši izvršni direktor Lukoila nađen u jezivom stanju, tvrdi se da su mu šamani "lečili" mamurluk! (FOTO)

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Vladimir Putin i Aleksandar Subotin

Milijarder Aleksandar Subotin (43), bivši izvršni direktor energetskog giganta Lukoila koji je naklonjen Kremlju, pronađen je mrtav pod misterioznim okolnostima.

Zasad je zvanično saopštenje da je Subotin umro nakon što je navodno tražio pomoć šamana iz Mitiščija, grada severoistočno od Moskve, te je, kako se navodi, umro baš u podrumu njihove kuće. Zastrašujuć incident, podseća britanski Dejli mejl, poslednji je u nizu nakon što od početka ruske invazije na Ukrajinu nekoliko oligarha bliskih šefu Kremlja Vladimiru Putinu, pronađeno mrtvo.    

Kako su objavili zapadni mediji, Subotin je bio vlasnik unosne brodarske kompanije, a navodno je doživeo srčani udar nakon što mu je u telo ubrizgan otrov žabe, stavljen u rez napravljen na koži.

- Ubrzo nakon toga Subotin je doživeo srčani udar i dobio je lek za smirenje od valerijane. Sledećeg jutra pronašli su ga šamani Magua Flores (pravo ime Aleksej Pinđurin) i Tina Kordoba (Kristina Teihrib) - navodi Dejli mejl pozivajući se na svedočenja lokalaca.  

Reč je o paru koji navodno leči klijente tako što priziva duhove, žrtvuje životinje i kupa ih u krvi petlova. Ti tradicionalni iscelitelji i proricatelji sudbina, kako se još nazivaju, upleteni su u optužbe da su zlostavljali jednu šminkerku i blogerku tokom putovanja u Meksiko prošle godine. Oni su državnim istražiteljima rekli da im je Subotin bio prijatelj i negirali su da su ga podvrgavali šamanskim ritualima za koje su uzimali novac.

 

 

Subotin, za kog REN TV navodi da je milijarder, bio je član upravnog odbora Lukoil Trading House LLC, a zatim je postao vlasnik Nove transportne kompanije (NTK) na obali Finskog zaliva. Od 2020. je NTK predvodio njegov stariji brat Valerij, koji takođe ima vodeću poziciju u Lukoilu.

Izvor iz policije potvrdio je novinama da je Subotin bio veoma bogat.

- Imao je 43 godine. Preliminarni uzrok smrti je srčani zastoj - potvrđeno je iz policije. 

Podsetimo, četvorica ruskih milijardera i dva visoka zvaničnika povezana s državnim gasnim i naftnim gigantom Gaspromom umrli su otkako su ruske trupe počele da se spremaju da napadnu svog suseda krajem februara ove godine.  

Prvi je bogati Vladislav Avajev (51), bivši zvaničnik Kremlja koji je, kako se navodilo, oduzeo sebi život nakon što je ubio ženu i ćerku (13). Imao je veze na visokom nivou sa vodećom ruskom finansijskom institucijom Gasprombankom.

 

 

Nekoliko dana kasnije, multimilioner Sergej Protosenja (55), pronađen je obešen u Španiji, nakon što je navodno sekirom ubio svoju suprugu Nataliju (53) i njihovu ćerku tinejdžerku Mariju. Bio je bivši zamenik predsednika Novateka, kompanije koja je takođe blisko povezana sa Kremljom.

Postoje tvrdnje, navodi Dejli mejl, da su ta dva slučaja u stvari atentati sprovedeni tako da izgledaju kao ubistvo i samoubistvo, budući da se mnogi dokazi prikupljeni tokom istrage nisu usaglasili.

Zapadni mediji su, podsetimo, aludirali na to da su milijarderi pali u Putinovu nemilost nakon što su osudili njegovu ideju da krene u rat s Ukrajinom.

 

Mrtav je nađen i Aleksandar Tjulakov (61), visoki finansijski i bezbednosni zvaničnik Gasproma. Zvanična verzija je da je po sredi samoubistvo koje se dogodilo 25. februara, samo dan nakon što je Putin naredio invaziju na susednu zemlju.  

 

Interesantno je da je u istoj zgradi u Lenjingradskoj oblasti u Moskvi tri nedelje ranije mrtav nađen Leonid Šulman (60), šef transporta u Gazprom Investu. Nađen je mrtav sa višestrukim ubodnim ranama u lokvi krvi na podu svog kupatila.

 

 

Najjeziviji događaj je svakako povezan sa Avajevim, koji je, prema zvaničnoj verziji ubio svoju ženu Jelenu i ćerku Mariju na 14. spratu luksuznog stana u Moskvi. Jezive scene otkrila je njegova izbezumljena starija ćerka Anastasija. Igor Volobujev, 50, koji je nedavno napustio vodeću moskovsku funkciju u poznatoj banci da bi se borio protiv Rusije u rodnoj Ukrajini, insistirao je krajem aprila da je smrt izvršnog direktora "inscenirana" kao samoubistvo. On je, takođe, tvrdio da je smrt multimilionera Sergeja Protosenje (55) bio atentat.

S druge strane, prokremaljski mediji su saopštili da je Avajev "mučio svoju ženu nekoliko sati pre nego što ju je ubio, da ju je tukao i pucao joj u noge i ruke verujući da je trudna s drugim muškarcem".

- On je sumnjao da mu je žena neverna i da je bila s njihovim vozačem koji je pobegao u Moldaviju. Pokušao je da je natera da prizna tako što joj je pucao u udove pre nego što ju je ubio u njihovom stanu koji je bio zaključan iznutra - pisali su tada ruski mediji.  

Ali drugi izvori su negirali da je žrtva bila trudna, a neobično je i to da bi Avajev ubio sopstvenu ćerku iz ljubomore prema ženi. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Marko

11.05.2022 01:18

KAPITAL GDE CE DA ZAVRSI MORA DA PITATE ENGLEZE ONI SVE ZNAJU O EVROPI KOJU SU IZDALI AMERIMA...

Dragan

11.05.2022 13:04

9 metaka u ledja?! Najčudnije samo ubistvo koje sam video do sada.