PUTIN ZVANIČNO UNAPREDIO KADIROVA U GENERAL PUKOVNIKA: Čečen se nameračio na Šojguovu poziciju?

Autor:

Svet

05.10.2022

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin je unapredio Ramzana Kadirova, od koga svi strahuju, u general-pukovnika usred glasina o novoj visoko rangiranoj ratnoj poziciji brutalnog čečenskog lidera.

PUTIN ZVANIČNO UNAPREDIO KADIROVA U GENERAL PUKOVNIKA: Čečen se nameračio na Šojguovu poziciju?

Foto: Tanjug/AP

Lojalista Kremlja, pohvalio se na video snimku da mu je ruski despot „lično čestitao“, usred strahovanja da bi ratni vođa mogao biti spreman za još veću odgovornost u Ukrajini.

Kadirov, koji je bio jedan od najvećih navijača Putinove invazije, tvrdio je da je on najveći bauk Zapada, sa više sankcija nego čak i severnokorejski lider Kim Džong Un.

Poslednjih dana razotkriveno je da su njegovi bezbednosni agenti za kaznu naređivali muževima antiratnih demonstranata da ih tuku.

U znak osvete, muška rodbina poslata je u rat protiv Ukrajine.

Takođe je tvrdio da šalje trojicu svojih maloletnih sinova - Ahmata, Elija i Adama, koji imaju 16, 15, odnosno 14 godina - da se bore na liniji fronta u Ukrajini.

Kruže glasine da želi da svrgne ministra odbrane Sergeja Šojgua i preuzme taj posao ili da igra ulogu nekog drugog komandanta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Šojgu

- Putinov pešak danas je postao general-pukovnik - naredba broj 709 - rekao je on.

- Predsednik mi je lično čestitao. Dajem reč da ću poštovati ovo poverenje. Ovo je za mene prednost.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Putin i Kadirov

Kadirov je ranije bio general-potpukovnik ruske nacionalne garde, jedne od vojnih snaga angažovanih u Putinovoj ukrajinskoj invaziji.

Kadirov je bio ultrakritičan prema ratnoj strategiji ministarstva odbrane i očigledno veruje da Putin sada sluša. Takođe je lično regrutovao desetine hiljada 'dobrovoljaca' da se bore u Putinovom ratu.

- Učinićemo sve da brzo okončamo specijalnu operaciju - rekao je on.

- Nema rata bez žrtava. Ovo je rat. Za šta su muškarci rođeni...?

Objavio je: Vaš Ramzan je sada general-pukovnik - na žalost svojih neprijatelja i na radost njegovih prijatelja. Uništićemo terorizam, satanizam i slično.

Posle protesta u Čečeniji prošlog meseca, jedan čovek, Adam Muradov, koji je bio 'primoran da tuče svoju ženu', a čiji je sin Valid, 18, kasnije poslat u rat, navodno je preminuo od srčanog udara. Do 130 muškaraca je rečeno da će Kadirovljeva policija to učiniti ako ne izdrže svoje žene.

Hvali se zapadnim sankcijama, tvrdeći da ima više od predsednika Aleksandra Lukašenka i sirijskog tiranina Bašara el Asada, rekao je da nijednog nije toliko sankcionisao Zapad.

- Čak sam i ostavio severnokorejskog lidera, dok su o njemu snimali filmove u Holivudu - rekao je Kadirov.

On je na Zapadu osumnjičen da je naredio niz vansudskih ubistava van Rusije, optužbe koje on odlučno poriče. On je takođe optužen za kršenje ljudskih prava i torturu protiv njegovih političkih protivnika i gej aktivista.

Ostavljajući po strani rusko i međunarodno pravo, rekao je da su njegova tri sina Ahmat, Eli i Adam „spremni da upotrebe svoje veštine u ratnoj zoni.

- I ne šalim se.Vreme je da se pokažu u pravoj borbi, a ja samo pozdravljam njihovu želju. Uskoro će izaći na prvu liniju i biće na najtežim deonicama linije kontakta.

Kadirov (45) ima 14 dece, uključujući dvoje usvojenih i u poligamnoj je vezi sa tri žene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading