PUTINOV DRUGI NAJVEĆI PAD REJTINGA ZA 20 GODINA VLADAVINE: Rusi gube poverenje, delimična mobilizacija će se Kremlju obiti o glavu!?

Autor:

Svet

29.09.2022

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rejting ruskog predsednika Vladimira Putina pao je za pet procentnih poena u odnosu na poslednje objavljeno istraživanje, što je drugi najveći pad podrške u narodu koju šef Kremlja ima u poslednjih 20 godina.

PUTINOV DRUGI NAJVEĆI PAD REJTINGA ZA 20 GODINA VLADAVINE: Rusi gube poverenje, delimična mobilizacija će se Kremlju obiti o glavu!?

Foto: Tanjug/AP

Prema rezultatima objavljenim u sredu 28. septembra, ruski predsednik Vladimir Putin doživeo je pad rejtinga, i to drugi najveći za 20 godina koliko je, na ovaj ili onaj način, na vlasti. 

Istraživanje ruske nezavisne nevladine organizacije pokazalo je da se 77% građana ove zemlje slaže i odobrava poteze šefa Kremlja, piše antiputinovski "Moskov Tajms".

Rezultati prethodnog istraživanja pokazali su da je čak 83% stanovništva odobravalo Putinove poteze, i to tokom sprovođenja invazije na Ukrajinu. 

Najveći pad rejtinga ruski predsednik doživeo je 2018. godine kada je podigao starosnu granicu za odlazak u penziju, što je pokrenulo nezadovoljstvo i proteste građana. 

Podsetimo, Vladimir Putin doneo je odluku o delimičnoj mobilizaciji ruske vojske, a procenjuje se da je od tada zemlju napustilo oko 200.000 Rusa, dok je 300.000 građana mobilisano što je takođe izazvalo proteste u većim gradovima.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading