RUSI SE LEŠE OD ALKOHOLA PRE ODLASKA NA FRONT: Šok snimak pred MOBILIZACIJU zapalio društvene mreže! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.09.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haotično regrutovanje ruskog muškog stanovništva od strane Vladimira Putina nastavlja se dok se sve više pojavljuju scene neposlušnosti, pijanstva i tuča onih koji su uvučeni u ukrajinsku mašinu za mlevenje mesa.

RUSI SE LEŠE OD ALKOHOLA PRE ODLASKA NA FRONT: Šok snimak pred MOBILIZACIJU zapalio društvene mreže! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Samo nekoliko dana nakon što je ruski diktator najavio navodno delimičnu mobilizaciju, prava realnost Putinovog opakog rata u Donbasu očigledno dolazi na kućnu adresu očajnim građanima Rusije, pošto su hiljade dobile naređenja za poziv.

Na snimcima se vidi kako nevoljni regruti u kancelarijama za regrutaciju i stajalištima ''udaraju po flaši'' i opijaju se dok vojni komandanti pokušavaju da ih dovedu u red pre nego što se ukrcaju u autobuse i avione.

Na jednom snimku se vidi kako se ruski vojni obveznik onesvestio u travi u blizini piste, dok se drugi teturaju ka avionu, a na drugom pijana grupa pokušava da se potuče dok ih autobus čeka.

- Začepi usta! Zašto svi vičete? - oficir za regrutaciju urla na pridošlice u još jednom videu.

- Zašto vičeš? stiže odgovor.

- Prestani da vičeš, pusti ga da govori - kaže drugi regrut.

- To je to! Igra je završena! Sad ste svi vojnici! - viče oficir.
 

Putinov očaj za svežim topovskim mesom je toliko veliki da čak pokušava da pozove Ruse koji su već umrli, uključujući čoveka koji je preminuo dok je bio na respiratoru u bolnici u njegovom sibirskom rodnom gradu Ulan-Udeu, starpsti 40 godina u decembru 2020. na vrhuncu pandemije COVID-19.

U međuvremenu, letovi iz Rusije su rasprodati, a granični prelazi u obližnju Jermeniju, Gruziju i Kazahstan su u blokadi i do 30 sati, dok se preduzimljivi Rusi okreću skuterima kako bi izbili redove iz Putinove totalitarne noćne more.

Pešačenje do granične tačke nije dozvoljeno, ali su skuteri do sada bili dozvoljeni, a lokalni preduzetnici ih prodaju Rusima koji žele da pobegnu od Putinovog poziva.

Ruska policija je takođe pokušala da blokira pristup gradu Vladikavkazu blizu gruzijske granice, ali je do sada 99 Rusa na tom prelazu dozvoljeno da uđe u bivšu sovjetsku republiku.

Jedan dezerter je rekao: Na granici je noćna mora. Tamo nema šta da se radi bez bicikla ili skutera (osim čekanja). 

Ono što sve više postaje popularan podžanr ruskih ratnih video zapisa su klipovi koji prikazuju ruske regrute kako bivaju na udaru dok se pripremaju na dve nedelje osnovne obuke pre nego što budu bačeni na linije fronta.

Dok bi delimična mobilizacija trebalo da pozove samo ruske muškarce sa vojnim iskustvom, podižući 300.000 svežih vojnika, starosni profil i sam broj muškaraca ukazuju na to da bi broj regruta zaista mogao biti znatno veći.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Ruski vojnik

Skriveni sedmi paragraf u Putinovom dekretu o vojnoj mobilizaciji omogućava ruskom Ministarstvu odbrane da mobiliše milion ljudi, izvestio je izvor u administraciji Vladimira Putina novinskom izdanju Novaja Gazeta.Europe.

Takođe se smatra da nacrt nesrazmerno cilja na ruske regione i neetničke Ruse, malo jasnije prema centrima srednje klase u Moskvi i Sankt Peterburgu, gde je potencijal za organizovane proteste daleko veći.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Izveštaji iz sela i gradova u zabačenom ruskom regionu Sibira ukazuju na to da studenti masovno napuštaju univerzitet da bi se pridružili vojsci, a da se muškarci - ponekad u srednjim godinama - bude usred noći kako bi im se uručili radni dokumenti.

Rusija je u petak rekla da izuzima neke bankare, IT radnike i novinare od regrutacije u vojsku u pokušaju da „osigura rad određenih visokotehnoloških industrija, kao i ruskog finansijskog sistema“.

- Zaposleni koji su angažovani u kritičnim oblastima ostaće na svojim pozicijama kako bi finansijski sistem mogao da nastavi nesmetano da radi, ljudi mogli na vreme da primaju plate, penzije i socijalna davanja, funkcionišu kartična plaćanja i transferi, a kako bi mogli da se izdaju novi krediti - navodi se u saopštenju centralne banke.

Čini se da su mnoge ruske kompanije zatečene Putinovim nalogom za mobilizaciju, koji je usledio nakon nedelja spekulacija o tome kako će Rusija odgovoriti na sukob koji sada ulazi u sedmi mesec u kojem Kijev i Zapad kažu da je Rusija pretrpela desetine hiljada žrtava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gasa

26.09.2022 13:37

Za tobom vreme mobilizacija u Ukrajini tece bez problema.... Jel od vas u redakciji neko nekad bio regrutovan? Uvek ima pijanih, nezadovoljnih, neki placu ali na kraju svi budu vojnici posle par dana kada prihvate stvarnost i povežu se sa drugim vojnicima.