ŠKOLA U AMERICI PROGNALA LGBT I BLM ZASTAVE: Nema promovisanja političkih, a ni verskih stavova u učionicama!

Autor:

Svet

23.08.2022

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrenuta peticija kao odgovor na ovo glasanje, sakupila 13.000 potpisa koji se protive ovoj odluci.

ŠKOLA U AMERICI PROGNALA LGBT I BLM ZASTAVE: Nema promovisanja političkih, a ni verskih stavova u učionicama!

Foto: Tanjug/AP

Škola u američkoj državi Viskonsin glasala je za zabranu i uklanjanje svih LGBT i BLM (Životi crnaca su važni) zastava iz učionica.

Načelnik Stiven Plum, prema izveštavanju Foksa 6, objasnio je da je na glasanju održanom u utorak odlučeno da škola u Viskonsinu neće imati zastave političkog niti religioznog značenja.

Konkretno, odbor je glasao za održavanje kodeksa ponašanja koji zabranjuje školskom osoblju da koristi svoje pozicije za promovisanje stranačke politike, verskih stavova i propagande za ličnu, novčanu ili nenovčanu dobit.

Načelnik Plum kaže da ovu politiku školski okrug Viskonsina tumači kao da je nastavnicima zabranjeno da prikazuju političke i verske poruke u učionicama, uključujući one kao što su gej ponos, BLM, MAGA ili „Mi podržavamo značku“ zastavice i znakovi, prenosi RT.

Takođe, zabranjuje korišćenje željenih zamenica u potpisima e-pošte.

Glasanje je održano nakon što su se određeni učenici i članovi zajednice usprotivili ovoj politici, tvrdeći da takve zastave signaliziraju učenicima da je škola bezbedan prostor za njih i da zabrana takvih poruka „podešava učenike za akademsko i društveno- zasnovan na neuspehu i utiče na zajednicu.”

Dvojica srednjoškolaca u okrugu su takođe pokrenula peticiju Change.org uoči glasanja, pozivajući na poništavanje ove politike, koja je dobila oko 13.000 potpisa, prenosi RT.

Kristin Donaho, advokat iz Američke unije za građanske slobode u Viskonsinu, takođe je kritikovala politiku, tvrdeći da ona izgleda kao „ciljani napadi na određene tačke gledišta, kao što su LGBT zajednice ili dobrodošli i sigurni prostori za obojene studente“.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading