DESNA RUKA ZELENSKOG TVRDI: Imamo dokaz da su Rusi ubili ukrajinske ratne zarobljenike!

Autor:

Svet

31.07.2022

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove vesti stigle su iz Ukrajine, kada je Mihajlo Podoljak, savetnik Volodimira Zelenskog objavio fotografiju koja, kako on navodi, dokazuje da su Rusi krivi za eksploziju koja je izazvala smrt najmanje 53 ukrajinska ratna zarobljenika.

DESNA RUKA ZELENSKOG TVRDI: Imamo dokaz da su Rusi ubili ukrajinske ratne zarobljenike!

Foto: Tanjug/AP

Mihajlo Podoljak

Već se neko vreme spekuliše ko je glavni odgovorni krivac za veliku eksploziju koja se dogodila u napadu na zatvor Olenivka, kada je ubijeno preko 53 ukrajinskih ratnih zarobljenika. 

Mihajlo Podoljak, savetnik Volodimira Zelenskog, danas je na svom Tviter nalogu izjavio da fotografije koje je podelio pokazuju da je eksplozija došla iz zgrade koju kontroliše Rusija, piše AP. 

Foto: twitter/MihajloPodoljak

Satelitska fotografija kompleksa snimljena nakon napada

Ruski zvaničnici tvrde da je zgradu napala Ukrajina da bi ućutkala ratne zarobljenike koji su možda pružali informacije o ukrajinskim vojnim operacijama.

Satelitske fotografije snimljene pre i posle napada pokazuju da je mala kvadratna zgrada usred zatvorskog kompleksa Olenivka uništena, a sa krova je ostao samo ruševina.

 

 

Podoljak je na Tviteru naveo da ove slike i nedostatak oštećenja na susednim zgradama pokazuju da zgrada nije napadnuta iz vazduha ili artiljerije, i naveo da dokazi pokazuju da je u zgradi aktivirana hiperbarična bomba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading