NUŽNO JE UZVRATITI UDARAC! Zelenski traži osvetu zbog gasne ucene Rusije: NEOPHODAN OSMI PAKET SANKCIJA!

Autor:

Svet

26.07.2022

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je Evropu da odgovori na ruski "rat gasom" tako što će pojačati sankcije Moskvi.

NUŽNO JE UZVRATITI UDARAC! Zelenski traži osvetu zbog gasne ucene Rusije: NEOPHODAN OSMI PAKET SANKCIJA!

Foto: Tanjug/AP

- Ucenjivanje Evrope gasom, koje se samo pogoršava svakog meseca, potrebno je terorističkoj državi kako bi pogoršasla život svakog Evropljanina. I to se zapravo može shvatiti kao podsticaj da osmi paket sankcija EU bude značajno jači nego prethodnih sedam nedavno odobrenih - naglasio je Zelenski.

On je ocenio da postoje nove pretnje gasom Evropi i naveo da Rusija neće nastaviti da snadbeva gasom evropske zemlje, iako je obavezana ugovorom, prenosi Gardijan.

Zelenski tvrdi da Moskva "sve to namerno radi" kako bi maksimalno otežala Evropljanima da se pripreme za zimu.

- To je otvoreni gasni rat koji Rusija vodi protiv ujedinjene Evrope - i upravo tako ga treba doživljavati. Njih ne zanima šta će se dogoditi ljudima, koliko će patiti - zbog gladi usled blokiranih luka ili zbog hladnoće i siromaštva...ili zbog okupacije - naveo je Zelenski.

Foto: Tanjug/AP/profimedia

 

To su, kako tvrdi, različite vrste terora, prenosi Gardijan.


- I zato je nužno uzvratiti udarac. Ne razmišljajte o načinu da vratite neku turbinu, već pojačajte sankcije. Učinite sve da ograničite ruske prihode, ne samo od gasa i nafte, već od svega što je preostalo da izvozi. I prekinite trgovinske odnose sa Rusijom, koliko god je moguće, jer svaki takav odnos je potencijalno oruđe Rusije za vršenje pritiska - zaključio je Zelenski.

Gasprom je u ponedeljak, pozivajući se na nalog agencije za nadzor, objavio da će dotok gasa u Nemačku preko Severnog toka 1, kojim se zaobilazi Ukrajina, opasti od srede na 33 miliona kubnih metara dnevno.

To je polovina uobičajenog protoka gasa, koji već sada iznosi samo 40 odsto standarnih kapaciteta.

Komentari (1)

Loading